Mazda3

Új Mazda MX-5 – a Világ Év Autója és Autódizájnja

március 29, 2016
15459 megtekintés
seats

•             Az új MX-5 az első modell, mely mindkét címet elnyerte a díj történetében

•             A modell már több, mint 30 díjat mondhat magáénak, köztük a 2015/16-os Japán, ill. a 2016-os Egyesült Királyság Év Autója díját

 

Leverkusen, 2016. március 24. A Mazda MX-5 negyedik generációja lett a Világ Év Autója és Autódizájnja 2016-ban. Ez már a második alkalom, hogy egy Mazda modell elnyerte a díjat (az első a Mazda2 volt 2008-ban), és az első modell a díj történetében, mely mindkét cím (Világ Év Autója és Autódizájnja 2016) birtokosa.

 

A Világ Év Autója díjat 2004-ben alapította egy nemzetközi autós szakújságírókból álló csoport, melynek szavazóköre ebben az évben 23 ország 73 autós újságírójából állt. Az MX-5 az Audi A4 Sedan/Avant, ill. a Mercedes-Benz GLC modellt előzte meg. Az eredményhirdetést a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon tartották a mai napon. A dizájn kategóriában a Jaguár XE, ill. a Mazda CX-3 került még döntőbe.

 

Nagy megtiszteltetés, hogy az MX-5-nek ítélték mindkét díjat” – mondta Masahiro Moro, a Mazda Észak-Amerikai operációjának elnök-vezérigazgatója, a Mazda Corporation egyik ügyvezető igazgatója. „Ikonikus roadsterünk nemsokára eléri az egymilliós gyártási darabszámot. Ez a díj azt bizonyítja, hogy a modell még mindig ugyanaz a fiatalos, élénk, különleges vezetési élményt adó autó, mint volt, és hogy minden Mazda pontosan olyan szép, mint amennyire jó vezetni, s minden Mazda olyan hihetetlenül jól megy, mint ahogy kinéz.

Amikor a vállalatunk nevében átveszem ezt a díjat, mindegyik Mazda alkalmazottat, kereskedőt és vásárlót is képviselem, akik valaha érezték roadsterünk vezetésének színtiszta örömét.”

 

Ikuo Maeda, a Mazda vezető tervezője így nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok erre a díjra, mely számomra azt jelenti, hogy formaterveinkkel képesek vagyunk kapcsolódni az emberek lelkéhez világszerte. Új generációs modelljeink a KODO – A mozgás lelke formanyelv keretében azért születtek, hogy életre keljenek. Folyamatosan finomítjuk formáik szépségét. A Mazda büszke arra, hogy japán, és a jövőben is ennek mentén alakítja járműveit.”

 

A negyedik generációs MX-5 a 6. modell, melynek műszaki alapjait a SKYACTIV technológia adja, formáját pedig a KODO dizájn határozza meg. A modell, mely 2015-ben lépett a piacra, nagy sikernek örvend csökkentett súlya, emberközpontú dizájnja és a ’Jinba-Ittai’ (ló és lovas egysége) vezetési élménye miatt.

 

Az új MX-5 eddig 30 díjat nyert, köztük a 2015/16-os Japán és 2016-os Egyesült Királyság Év Autója elismerést. Keménytetős változatát, a Mazda MX-5 RF-et két napja mutatták be a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon.

 

A Mazda folytatja stratégiáját, hogy autói még több örömet adjanak tulajdonosaiknak, s hogy elnyerje/megtartsa vásárlóinak lojalitását hosszú időn keresztül

A legnépszerűbb cikkek

Red Dot dizájn díj és Világ Év Autója 2014 döntő

március 26, 2014 | 22525 megtekintés

Leverkusen, 2014. március 26. Az új Mazda3 a hét e...

Új Mazda MX-5 – a Világ Év Autója és Autódizájnja

március 29, 2016 | 15459 megtekintés

•             Az új MX-5 az első modell, mely mind...

Az új Mazda6 öt csillagot ért el az Euro NCAP törésteszten

szeptember 04, 2013 | 7140 megtekintés

Az új Mazda6 immár az egyik legbiztonságosabb autó...

Lélekkel átszőtt mozgás

április 22, 2013 | 4981 megtekintés

Egy jó dizájnnak magával kell ragadnia az embert...