MZD Connect

MZD Connect

Autó és vezető egységben.

 

A Mazda vezetésének élménye a ló és lovasa kapcsolatához hasonlítható: minél nagyobb közöttük az összhang, annál élvezetesebb a száguldás. Ezt a fajta kapcsolatot úgy teremtjük meg, hogy a vezető számára biztosítjuk a figyelem elvonása nélküli eszközkezelést. Például az autó kommunikációs és navigációs rendszerének beállítása nem akadályozza a vezetőt abban, hogy figyelmét az országúton való élvezetes vezetésre összpontosítsa. Mindez egyidejűleg biztosítja a modern világ kommunikációs elvárásainak való megfelelést és a biztonságos úttartást.

 

Mi a Mazdánál abban hiszünk, hogy a technológiának hozzá kell segítenie a vezetőt az autózás élményéhez, és nem szabad a figyelmét elvonnia ettől.

A megfelelő zónában.

Pompás, új belső tér

Középpontban a vezető

Minden információ egy helyen

Mivel magunk is szenvedélyes autóvezetők vagyunk, tudjuk, mennyire fontos egy olyan vezetői környezet, ahol minden kézre esik. De legalább ugyanilyen mértékben tisztában vagyunk utasaink elvárásaival is. Ezért osztottuk fel a Mazda3 utasterét két zónára. Az egyik a vezető igényeihez igazodik, és élvezetes, biztonságos és stresszmentes vezetési környezetet biztosít. A másik nyitott, tágas és komfortos légkörrel biztosítja az utasok számára a kötetlen biztonság kellemes érzését.

Legyen biztonságban!

A kivetített kijelző és az új műszercsoport

Egy kockázatos helyzeten úgy lehet úrrá lenni, ha az adott pillanatban a döntéshez szükséges valamennyi információt egy szempillantás alatt át tudjuk tekinteni. A Mazda új aktív vezetői kijelzője a vezető számára olyan aktuális információkat mutat, mint a menetsebesség, a navigációs iránymutatások, valamint az i-ACTIVSENSE aktív biztonsági rendszer figyelmeztetései. Az említett rendszerek az információikat a műszerfalon, a vezető tekintetének irányvonalába eső, átlátszó panelen vetítik ki, így megtekintésük minimális szemmozgást tesz szükségessé, és nem tereli el a vezető figyelmét az útról.

Videógaléria. Nézze meg a vadonatúj Mazda3 globális bemutató filmjét!

Maradjon kapcsolatban!

7"-os kijelző

Ergonomikusan elhelyezett vezérlők

Stílus, anyaggal kombinálva

A navigációs, kommunikációs és szórakoztató rendszerek információi egy új, 7"-os kijelzőn jelennek meg, amely érintőképernyőként kezelhető, illetve hangutasítással vagy a HMI-utasításrendszeren keresztül is működtethető. A panel a műszerfal középső része fölött (nem pedig azon belül) helyezkedik el, és rálátási hajlásszöge mindössze 16°. Kevésbé vonja el a figyelmet, könnyű áttekinteni és kezelni – így garantálja, hogy Ön és utasa biztonságos kapcsolatban legyen az úttal, a környezettel és a világgal.

Maradjon irányító szerepben!

A tapintható HMI-utasításrendszer

A leghatékonyabban azok a kezelőszervek működnek, melyek ösztöneinkre támaszkodnak, más szóval intuitívak. Az új Mazda3 a középkonzolon elhelyezett HMI-utasításrendszerrel rendelkezik, amely a szórakoztató-információs eszközök „vakon történő” kezelésétől lényeges előrelépést jelent. Úgy van elhelyezve, hogy a vezető a forgógombot természetes, könnyed mozdulattal tudja működtetni. Kialakítása kényelmes, a figyelem egészen minimális megosztását igénylő hozzáférést és kezelést tesz lehetővé. Ezenkívül az intelligens hangvezérléssel most a korábbiaknál könnyebb és biztonságosabb rádióállomást váltani, kinagyítani a navigációs térképet vagy kikeresni egy telefonszámot.

Legyen naprakész!

7"-os kijelző

Kapcsolatban maradni annyit tesz, mint kellő rugalmassággal alkalmazkodni bármilyen adódó helyzethez. A Mazda új mobilkapcsolódási rendszere, az MZD Connect sok tekintetben az okostelefonokhoz hasonlóan működik – új jellemzők és funkciók megjelenésekor azonnal frissíthető az újdonságokkal. Ez azt jelenti, hogy az autó kommunikációs rendszere nem avul el, és mindig a legújabb technológiával áll az Ön rendelkezésére.