Technológia

 

Maximális hatékonyság és teljesítmény, kompromisszumok nélkül

 

Mérnökeink tudják, hogy az üzemanyag-hatékonyság pontosan olyan fontos, mint a teljesítmény. Egy áttörést jelentő, új módszerrel fejlesztik motorjainkat, így Ön nyugodtan hátradőlhet, és a vezetési élményre koncentrálhat. A hatékonyság növelése és a maximális dinamika érdekében az autó minden elemét újragondoltuk. Az alváztól a karosszérián át a váltóig és a motorokig, amelyek a világ legjobb sűrítési arányával működnek. Ezt SKYACTIV technológiának nevezzük. 

Műszaki részletek A szépség és a technológia egyedülálló ötvözeteSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS TECHNOLÓGIA

A SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technológia áttörést jelent a Mazda fáradhatatlan törekvésében, amely a vezető- és utasközpontú filozófia gyakorlati megvalósítására irányul. Minden szinten kivételes módon növeltük az autó dinamikáját, így még tovább tudtuk növelni a teljesítményt. A kiváló környezetvédelmi és biztonsági teljesítmény mellett a SKYACTIVE dinamikus technológia lehetővé teszi a motor, a váltó, az alváz és a karosszéria integrált vezérlését. Ennek köszönhető, hogy mindig egynek érezheti magát autójával.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV járműdinamika

Tökéletes úttartás: a Jinba Ittai filozófia valódi megnyilvánulása.

placeholder166x82

G. vektorizáló vezérlés

Motorvezérlési technológia az egységes, dinamikus teljesítményért.

placeholder166x82

Összkerékmeghajtás

Magabiztos irányíthatóság bármilyen időjárás mellett.

placeholder166x82

Karosszéria és alváz

Az erősebb, könnyebb karosszéria és alváz kivételes mozgékonyságot nyújt.

  • SKYACTIV motor

   Motorok

   Kiváló hatékonyságú SKYACTIV dízel és benzinmotorjaink izgalmas, új teljesítményszintet nyújtanak. A határok kitolásával mérnökeink olyan motorokat terveztek, amelyek minden csepp üzemanyagból sokkal több energiát képesek kisajtolni, és így a vegytiszta vezetési élményt kiváló üzemanyag-takarékossággal egészítik ki. A Mazda SKYACTIV-G 2,0 literes motorja egy kifinomult közvetlen befecskendezésű benzinmotor, amely kiváló üzemanyag-takarékosság paraméterekkel rendelkezik. 14,0:1 sűrítési aránya egyedülálló a benzinmotorok között.

   Motorok

  • Váltó

   Váltó

   A fejlett váltóink még több erőt juttatnak el a kerekekre, miközben a villámgyors és sima váltással a vezető kezében van az irányítás. A több mint 80%-os, megnövelt zárási tartománynak köszönhetően a SKYACTIV-DRIVE automata váltó a kézi váltók közvetlen érzetét biztosítja. A SKYACTIV-MT kézi váltó a kategóriájában egyedülállóan kis súlyával eleven váltási érzetet nyújt.

   Váltó

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   A Mazda i-ELOOP (fékenergia-visszanyerő) rendszere kondenzátorban tárolja a fékezés során visszanyert elektromos energiát. Ezt az energiát később felhasználja a fényszórók, a klímaberendezés, az audiorendszer, vagy bármely más elektromos berendezés üzemeltetésére. Az i-ELOOP a különben kárba vesző energia tárolásának egyedülálló módja, amely a teljesítmény növelése mellett üzemanyagot is megtakarít.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

   Az i-ELOOP funkcióval tökéletes harmóniában működő iSTOP (üresjárati leállítási technológia) egy olyan intelligens technológia, amely a motor leállításával üzemanyagot takarít meg, amikor az autó például forgalmi okok miatt megáll. Közvetlen üzemanyag-befecskendezési technológia használatával és az optimális dugattyúhelyzettel a motor szinte azonnal újra beindulhat. Ennek köszönhetően jelentősen javul az üzemanyag-takarékosság.

   i-STOP

  Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem felel meg az NSC specifikációnak. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.