CX-5

A fejlett technológia tökéletesíti az autózás örömét

 

Az új Mazda CX-5 vezetésekor olyan gyorsaságot és a reakciókészséget tapasztal, ami ritkaságszámba megy a városi szabadidő autók között. Ez a fejlett SKYACTIV technológiára épülő városi SUV kiváló üzemanyag-fogyasztással és alacsony – akár 132 g/km-es – CO2-kibocsátással rendelkezik. A menetkényelem és az irányíthatóság magasabb szintjének elérése érdekében továbbfejlesztett futóművel és a G-vectoring vezérléssel láttuk el.

 

A kormányzásnak, a jármű sebességének és a gázpedál helyzetének figyelésével a G-vectoring vezérlés ezredmásodperceken belül reagál, hogy javítsa az irányítást és a kormányzást a harmonikusabb vezetés érdekében. Az i-ACTIV összkerékmeghajtás csak akkor lép működésbe, amikor szükséges. 27 érzékelője másodpercenként több mint 200 mérés alapján irányítja a teljesítményt az ideális tapadás érdekében. Mindez segít abban, hogy magabiztosan, az irányítás biztos tudatában vezessen, és kiélvezhesse az új Mazda CX-5 teljesítményét.

 

Továbbfejlesztett i-ACTIVSENSE biztonsági technológiánk használatával az új Mazda CX-5 élvezetes és magabiztos vezetést biztosít minden környezetben. A beépített kamerák és érzékelők a lehetséges veszélyeket korai szakaszban felismerik, ezzel minimalizálják a kockázatokat, és figyelmeztetnek a head up kijelzőn, amely fontos vezetési információkat vetít a szélvédőre. Az intelligens városi fékasszisztens jelzőtábla-felismeréssel, Mazda radaros sebességszabályozó automatikával, adaptív LED-fényszórókkal és számos egyéb biztonsági innovációval minden körülmények között élvezetessé teszi a vezetést, és védelmezi Önt és családját.

  • G. vektorizáló vezérlés

   G-vectoring vezérlés

   A SKYACTIV technológia eyik alkotóeleme, az emberközpontú mérnöki szemléletmóddal megalkotott G-vectoring vezérléssel az új Mazda CX-5 Önnel összhangban működhet, ezáltal biztosítva a stabilitás érzését. A motor forgatónyomatékát egységes módon, a terhelést az abroncsok között elosztva igazítja a kormányzáshoz. Pontosabb a kormányzás, jobb az irányíthatóság, és az utasok kellemesebben, sokkal kényelmesebben utazhatnak.

   G-vectoring vezérlés

  • i-ACTIV összkerékhajtás (AWD)

   i-ACTIV összkerékhajtás (AWD)

   A Mazda i-ACTIV AWD rendszere jobb irányíthatóságot biztosít a gyorsítás, kanyarodás, fékezés során, valamint csúszós útviszonyok esetén. Az i-ACTIV összkerékmeghajtás csak akkor lép működésbe, amikor szükséges. 27 érzékelője másodpercenként több mint 200 mérés alapján irányítja a teljesítményt a Jinbai-Ittai élmény érdekében.

   i-ACTIV összkerékhajtás (AWD)

  • SKYACTIV KAROSSZÉRIA és SKYACTIV ALVÁZ

   SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű

   A könnyebb autók agilisabbak, és üzemanyagot takarítanak meg. Az új Mazda CX-5 SKYACTIV KAROSSZÉRIA a legbiztonságosabb és legkisebb üzemkész tömeggel rendelkező karosszériák egyike a saját kategóriájában. A felfüggesztés fejlesztései, a szigetelés és a SKYACTIV FUTÓMŰ  együtt még csendesebb és nyugodtabb utazást biztosítanak.

   SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű

  • Színes aktív vezetési kijelző

   Színes aktív head up kijelző

   Egy pillantással áttekinthetők a fontos a forgalmi információk. Innovatív aktív head up kijelzőrendszerünk könnyen leolvasható, színes, és közvetlenül a szélvédőre vetítve jeleníti meg az autó sebességét, a részletes navigációs utasításokat, a jelzőtáblákat, valamint az i-ACTIVSENSE biztonsági figyelmeztetéseit, hogy Ön a vezetésre koncentrálhasson.

   * A színes aktív vezetési kijelző választható felszerelés

    


   Színes aktív head up kijelző

  • SKYACTIV-motorok és -sebességváltók

   SKYACTIV-motorok és -sebességváltók

   A Mazda motorok nagy teljesítményt, egyedülállóan alacsony üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosítanak. A SKYACTIV-D 2,2 dízelmotor ugyanolyan lendületes, mint egy benzines, és az átlagfogyasztása 4,9 l/100 km. A SKYACTIV-G 2,0 literes közvetlen befecskendezésű benzinmotor rendelkezik a világ legnagyobb, 14,0:1-es sűrítési arányával, és akár 5,6 l/100 km átlagfogyasztással is használható.

   SKYACTIV-motorok és -sebességváltók

  • Adaptív LED-fényszórók

   Adaptív LED-fényszórók

   Az új Mazda CX-5 adaptív LED-fényszórói* ezt automatikusan megteszik, miközben továbbra is kiváló láthatóságot biztosítanak az Ön számára, még a legsötétebb utakon is. Autópályán több fény irányul felfelé, hogy a lámpa megvilágítsa az útjelző táblákat, és könnyebben észre lehessen venni az esetleges veszélyeket. 

    

   * Az automata LED-fényszóró választható felszerelés

   Adaptív LED-fényszórók

  • Jelzőtábla-felismerés

   Jelzőtábla-felismerés

   A Jelzőtábla-felismerés előre néző érzékelő kamerája észleli a sebességkorlátozást, a behajtani tilos és a stop táblákat, és megjeleníti az információkat a szélvédőn. Ha átlépi a sebességhatárt, a rendszer hangjelzéssel és látható jelzésekkel figyelmezteti Önt.

   Jelzőtábla-felismerés

  Mi a G-Vectoring vezérlés? Az intuitív vezetés mögött álló tudomány

  A Jinba Ittai szellemiségének megfelelően, amely annyit tesz, hogy ló és lovasa egy egységet alkot, azt szeretnénk, ha a vezetőink teljesen eggyé válnának az autóval vezetés közben. A G-Vectoring vezérlés az a technológia, amely lehetővé teszi, hogy ezek a célkitűzések valóra váljanak. Fedezze fel az egyedülállóan intuitív vezetési élményt lehetővé tévő tudományos megoldásokat.

  A nyugalom hangjának kialakítása Kifinomult vezetési élmény

  A vezetőkre és utasokra tervezett új Mazda CX-5 a nyugalmat és csendet testesíti meg. A pontosabb G-Vectoring vezérléssel és az út, a gumiabroncsok és a szél által keltett menetzaj csökkentésének köszönhető kifinomultabb, simább vezetéssel a vezető és az utasok számára az utazás még egyszerűbb, szórakoztatóbb és élvezetesebb lesz, bármerre is tartsanak.

  Lehetséges, hogy a bemutatott modell jellemzői eltérnek a piacon elérhető modellétől. A színek, valamint egyes külső és/vagy belső tulajdonságok eltérhetnek a képernyőn látható és az aktuális modell között.