MX-5 RF

Ellenállhatatlanul stílusos külső, lelket rejtő belső

 

Az MX-5 RF modell a díjnyertes KODO: A mozgás lelke formanyelv tökéletes kifejezése. Ez a tökéletes arányokkal és lenyűgöző vonalvezetéssel rendelkező fantasztikus, kétüléses fastback sportautó mindenkit jobb kedvre derít, aki csak rápillant. Az új Soul Red Crystal karosszériaszín gazdagsága és mélysége olyan módon kelti életre az autó lágy íveit és áramló vonalait, amely szavakkal leírhatatlan.

 

A tető kivételes formatervezésnek köszönhetően a nyitott tetős vezetés új élményével gazdagodhat, amely a prémium minőségű fülke nyújtotta biztonsággal és kényelemmel párosul. A belső formatervezés, valamint az ajtókat körbeölelő karosszérialemezek, amelyek a külső színt az utastérbe csempészik, mind a Jinba Ittai, vagyis a járművel való egység érzését nyújtják.  

 

 

A KODO – A mozgás lelke formanyelv legsportosabb megtestesülése

TAKUMI-NURI festési technológia

Új prémium metál szín – Machine Gray

Aerodinamikus, csepp alakú fülkedizájn

 


  • Elegáns, áramló vonalvezetés

   Elegáns, áramló vonalvezetés

   Az MX-5 RF elegáns stílusú tetejének oldalsó elemei finoman futnak le a jármű hátsó részének irányába, miközben oldalirányból is körbeölelik a járművet, megalkotva a járművezetőt körülvevő, tökéletes csepp alakú fülkét. A tető áramló vonalvezetése az egyenes karosszériaformával összeolvadva az alsó, elülső túlnyúló elemtől a motorháztetőn keresztül továbbhalad a csomagtér irányába, megteremtve ezáltal egy olyan kecses fastback körvonalait, amely után biztosan megfordulnak az emberek.

   Elegáns, áramló vonalvezetés

  • Részletgazdag, luxuskialakítású belső

   Részletgazdag, luxuskialakítású belső

   Az MX-5 RF legújabb, továbbfejlesztett utastér-kialakítása elsősorban a vezető kényelmét tartja szem előtt. A legfontosabb vezérlőket még tovább finomítottuk, és tökéletesen szimmetrikusan helyeztünk el őket. A fűtött bőrülések* anyagának puha tapintása és kiváló minősége tovább fokozza a belső tér stílusának nyugodt és kifinomult hangulatát.

   Részletgazdag, luxuskialakítású belső

  • A világklasszis lehajtható fastback tető

   A világklasszis lehajtható fastback tető

   Az MX-5 RF gondosan megtervezett és kidolgozott lehajtható fastback teteje mindössze 13 másodperc alatt összehajtható. A felső tetőpanelek és a hátsó ablaküveg finoman és észrevétlenül csukódik le, miközben a hátsó tető a helyére kerül a tető lenyitásakor. Ez az egyedülállóan új tervezési mód a piacon elérhető minden más keménytetős modelltől eltér.

   A világklasszis lehajtható fastback tető

  • Kompromisszummentes csomagtér

   Kompromisszummentes csomagtér

   Tervezőink gondoskodtak róla, hogy az MX-5 RF az önmagát kompakt és hatékony módon összecsukó fastback tető létrehozásakor ne veszítsen praktikusságából. A gyönyörű profil és a kecses dizájn mellett a külön csomagtér pontosan ugyanakkora helyet kínál, mint a puhatetős modell: két, légi utazáshoz használatos, szabvány méretű kézipoggyász fér el benne. A stílus és a funkció tökéletes kifejeződése.

   Kompromisszummentes csomagtér

  • Új, gazdag és élénk karosszériaszín

   Új, gazdag és élénk karosszériaszín

   A Soul Red Crystal a Mazda már ikonikus Soul piros karosszériaszínének egy továbbfejlesztett, kifinomult változata, amely kilenc évnyi munka eredménye. A KODO: A mozgás lelke formanyelv tökéletes kifejezése céljából kifejlesztett Soul Red Crystal szín vibráló életenergiájával kiemeli az MX5 RF erőteljes vonalait és lágy íveit.

   A Mazda TAKUMI-NURI festési technológiájának köszönhetően az új szín telítettsége 20 százalékkal, mélysége pedig 50 százalékkal magasabb, mint a Soul piros metál esetében.

   Új, gazdag és élénk karosszériaszín

  • A Jinba Ittai, vagyis az egységérzet élménye

   A Jinba Ittai, vagyis az egységérzet élménye

   Az MX-5 RF tökéletes harmóniába olvasztja a külsőt és a belsőt. A külső és a belső tér határainak összemosásával a tervezők megteremtették a Jinba Ittai, vagyis a vezető és a jármű egységének fantasztikus élményét. A karosszériapanelek vonalai a friss levegőhöz hasonlóan észrevétlenül és folytonosan áramlanak át a vezetőfülkébe.

   A Jinba Ittai, vagyis az egységérzet élménye

  • Formatervezett kormánykerék

   Formatervezett kormánykerék

   Kezét a piros varrásokkal és stílusos, krómozott felületekkel díszített prémium bőr kormányon tartva a zenelejátszást is vezérelheti a praktikus hangvezérlőknek köszönhetően. A kormány ergonomikus formája pontosan illeszkedik a kézbe, így kanyargós utakon is tökéletes irányíthatóságot biztosít.

   Formatervezett kormánykerék

  Lehetséges, hogy a bemutatott modell jellemzői eltérnek a piacon elérhető modellétől. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.