“mazda mx-5” mazda stílusos “vadonatúj mazda mx-5” mazda dizájn ”mazda kodo – a mozgás lelke dizájn”

Ellenállhatatlanul stílusos külső, lelket rejtő belső

 

Továbbfejlesztettük az MX-5 KODO formanyelvét, hogy az minden érzékszervét magával ragadja. Az új, élénk és energikus Soul Red Crystal karosszériaszín kiemeli az MX-5 gyönyörű, mégis erőteljes személyiségét. Az autó külsején és belsejében is jelen lévő elegáns arányok és lágyan áramló színek a folytonosság és az egység érzetét keltik.   

 

A stílusos belső magas színvonalú kivitelezésről tanúskodik, a sportos ülésektől kezdve a vezetőfülkében található intuitív vezérlőkig. Az MX-5 tervezésekor a hamisítatlan vezetési élmény és a dinamikus mozgás érzését tartottuk szem előtt.  

  • Klasszikus nyitott tetős kialakítás

   Klasszikus nyitott tetős kialakítás

   Az MX-5 egy klasszikus, nyitott tetős, kis tömegű sportautó kinézetét örökölte, amelynek ülései most még hátrébb helyezkednek el, motorháztetője pedig hosszan és alacsonyan nyúlik el a vezető előtt.  

    

   Kompakt formájával, határozott kiállásával, kecses vonalaival és finoman áramló színeivel az MX-5 a vezetés letisztult élményével és a közös kalandok izgalmával kecsegtet.

   Klasszikus nyitott tetős kialakítás

  • A Jinba Ittai – Az egységérzet élménye

   A Jinba Ittai – Az egységérzet élménye

   Az MX-5 sportautóval kialakuló különleges kötődés olyan élmény, amelyet csak akkor tapasztalhat meg, ha személyesen teszi próbára az utakon. A belső kialakítás feloldja az autó belső és külső része közötti határvonalat, megteremtve az egységérzet élményét – mintha mindig is összetartoztak volna.

   A megegyező színű felső ajtóperem és a külső karosszéria azt az érzést kelti, hogy a külvilág folyamatosan áramlik a vezetőfülke felé.  

   A Jinba Ittai – Az egységérzet élménye

  • A kormánykerék kialakítása

   A kormánykerék kialakítása

   A piros varrásokkal díszített, fekete bőrrel borított markolat kellemes tapintású. Tervezésének köszönhetően pontosan illeszkedik a kézbe, így a kanyargós utakon is gyorsan és könnyedén kormányozhatja az autót. 

    

   A vezérlőkapcsolókat a selyemfényű, krómozott küllőkbe építették, ahol kényelmesen elérhetők.* 

    

   *Challenge felszereltségtől elérhető.

   A kormánykerék kialakítása

  • A hátsó rész kialakítása

   A hátsó rész kialakítása

   Az erőteljes, megemelt vállak és a kiszélesedő hátsó sárvédők robusztusságot sugároznak, míg a lekerekített sarkok és karcsúsított oldalak a kecsességet hangsúlyozzák.

    

   A letisztult, egyszerű formatervezés elvét követve megnöveltük a csomagtér hosszát és mélységét, így még több hasznos tárolótér áll rendelkezésre. 

   A hátsó rész kialakítása

  Előfordulhat, hogy a bemutatott modellek nem felelnek meg a magyar specifikációnak. A képernyőn látható színek és bármely külső vagy belső tulajdonság eltérhet a valóságostól. A hivatkozott üzemanyag-fogyasztási adatok az EU által szabályozott hivatalos, laboratóriumi vizsgálatokon alapuló teszteredményekből származnak. Ezek az adatok kizárólag összehasonlítási célokat szolgálnak, és lehetséges, hogy nem tükrözik a tényleges használatból származó eredményeket.