nouvelle mazda mx-5» plaisir de conduire mazda «roadster mazda» technologies Skyactiv «i-activesense»

Élje át az MX-5 sportos vezetési élményének örömét

 

Ez az ikonikus roadster a hamisítatlan vezetési élmény megtestesítője, amely a Jinba Ittai dinamikájának köszönhetően úgy reagál, mintha az Ön testének kiterjesztése lenne. Az első Mazda MX-5, amelyet a SKYACTIV technológiával fejlesztettünk ki: jelentősen könnyebb az előző generációkhoz képest, karosszériája letisztult és merev, súlypontját pedig a lehető legalacsonyabban helyeztük el. Továbbfejlesztett karosszériaszigetelésének köszönhetően egyedülállóan kifinomult vezetési élményt biztosít.  

 

A fejlett biztonsági funkciók és a hasznos figyelmeztetések gondoskodnak a biztonságáról, így Ön minden figyelmét az útnak szentelheti.

  • vadonatúj mazda mx-5 mazda bsm mazda rcta mazda érzékelők mazda biztonság i-activesense

   Holttér-figyelő rendszer (BSM)

   Az új MX-5 érzékelői figyelik az autó körül 45 méteres körzetben lévő más járműveket, miközben Ön sávot vált vagy tolat.

   Ha más jármű közelíti meg hátulról vagy az autója holtterébe kerül, a rendszer hangjelzéssel és az oldalsó visszapillantó tükörben lévő villogó segítségével figyelmezteti Önt a veszélyre. Amint az autó mögötti tér akadálytalan, a figyelmeztetés megszűnik, és Ön zavartalanul folytathatja a manővert.

   Holttér-figyelő rendszer (BSM)

  • vadonatúj mazda mx-5 mazda alváz mazda skyactiv karosszéria mazda skyactiv technológia mazda könnyű sportkocsi

   SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű

   Az MX-5 könnyed, jól reagáló kormányzással és kiváló úttartással járul hozzá a Jinba-Ittai vezetési élmény megteremtéséhez.

   Könnyű anyagok, így alumínium és ultranagy szilárdságú acél használatával alakítottuk ki a SKYACTIV karosszériát és a SKYACTIV futóművet. Ezzel lehetővé vált az autó tömegének 15%-os csökkentése, erősebb felépítés és fokozott szilárdság mellett is.

   SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű

  • vadonatúj mazda mx-5 mazda motor mazda teljesítmény mazda skyactiv-g

   Motorok

   Az MX-5 számára mindent egyedire szabtunk, a SKYACTIV-G 2.0 és SKYACTIV-G 1.5 motoroktól a hatfokozatú manuális és automata sebességváltókig.

   Így amikor Ön lenyomja a gázpedált, az MX-5 precíz, egyenletes erővel reagál. Ez a sportos roadster ekkor találja meg saját, igazi hangját – az öblös kipufogóhangról lassan izgalmas, pulzáló motorhangra váltva.   Motorok

  • mazda mx-5 mazda hbc mazda vezetés mazda távolságifényszóró-vezérlés mazda biztonság i-activsense

   Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

   A HBC segítségével biztonságosabb és könnyebb az éjszakai vezetés. A fényszóróba épített érzékelő segítségével a rendszer érzékeli a szemből közeledő járművek fényszóróit vagy az autó előtt haladók hátsó lámpáit.

   A többi vezető elvakításának elkerülése érdekében a HBC a közlekedési viszonyoknak megfelelően automatikusan vált az országúti és a távolsági fényszóró között.

   Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

  *A holttérfigyelő rendszer a Revolution / Revolution top felszereltségi szinten az alapfelszereltség része.