Mazda2 IPM

KODO formanyelv: sportos, izmos stílus, ellenállhatatlan energia

 

A vezető és az autó által alkotott különleges egységet mi úgy nevezzük, Jinba Ittai, ami eredetileg a ló és lovasa közötti kapcsolatot jelentette, és túlmutat a Mazda2 vezetésének puszta élményén. Díjnyertes KODO – A mozgás lelke elnevezésű tervezési filozófiánknak az a célja, hogy a látványon, az érintésen és a vezetés élvezetén keresztül érzelmi köteléket teremtsünk. A vezetés élvezetét a továbbfejlesztett és még kifinomultabb belső tér még tovább fokozza.

 

A vezetők viselkedéséből és tulajdonságaiból ihletet merítve szakmai tudásunkat az emberközpontú karosszéria és belső tér kialakításának szolgálatába állítottuk. Az autó külső megjelenésében karcsú, izmos és merészen áramvonalas, amelynek a prémium színek új választéka még nagyobb hangsúlyt ad. A stílusos, emberközpontú utastér kizárólag a legjobb alapanyagok felhasználásával készült. A Mazda2 egyedi karakterét Ön is rögtön a magáénak fogja érezni.

  • Kézzel készített, emberközpontú fülke

   Kézzel készített, emberközpontú fülke

   A Mazda2 vezetőülésében Ön is megtapasztalhatja, mit értünk emberközpontú utastér alatt. Minden tökéletesen ergonomikusan helyezkedik el, az optimálisan beállított műszerektől az MZD Connect rendszerén át az aktív vezetői kijelzőig, amely új színeinek köszönhetően éjjel-nappal, az időjárási viszonyoktól függetlenül mindig jól látható.

   Kézzel készített, emberközpontú fülke

  • Megújult kormánykerék a biztos fogásért

   Megújult kormánykerék a biztos fogásért

   A Mazda2 híresen könnyű kezelhetősége a vezetővel kezdődik. Széles körű ergonómiai kutatásokat követően a Mazda újratervezte és továbbfejlesztette a kormánykereket a biztos és kényelmes fogás, illetve a kiváló minőség jegyében. A Mazda2 új kormánykereke sportosabb és stílusosabb, a használata pedig kivételesen kényelmes és biztonságos, bármilyenek legyenek is az útviszonyok.

   Megújult kormánykerék a biztos fogásért

  • Prémium metálszínek

   Prémium metálszínek

   A továbbfejlesztett TAKUMI-NURI festési technológiával létrehozott új, prémium Machine Gray metálszín gazdag és élénk ragyogását korábban csak gondos, szakavatott kézműves munkával lehetett előállítani. Ez az innovatív festék, amely a Mazda2 karosszériájának kivételes szépségét hivatott kiemelni, különlegesen ellenálló, így évek múlva is megfelelő párja lesz az autó sima, férfias vonalvezetésének. Ha kíváncsi a teljes színválasztékra, állítsa össze saját Mazda2-jét.

   Prémium metálszínek

  • Aktív vezetői kijelző

   Aktív vezetői kijelző

   Menet közben az aktív vezetői kijelző (ADD) úgy biztosítja a vezetéssel kapcsolatos fontos információkat, hogy Önnek le sem kell vennie a szemét az útról. A színes, nagyobb felbontású kijelző éjjel-nappal, az időjárási viszonyoktól függetlenül mindig jól látható. Megjeleníti a gépkocsi sebességét, a navigációs útmutatásokat, a sávváltási segítséget, a közlekedési táblákat és néhány i-ACTIVSENSE biztonsági figyelmeztetést is.

   Aktív vezetői kijelző

  • Sportos könnyűfém keréktárcsák

   Sportos könnyűfém keréktárcsák

   A 16"-os könnyűfém keréktárcsák éles kontrasztokat kaptak, és a sportosságot és dinamikus mozgást fejezik ki a KODO – A mozgás lelke nyelvén. A kékesszürke, 16"-os könnyűfém keréktárcsák az erő és szilárdság érzetét sugározzák, ami remekül illik az új Mazda2 atletikus, erőteljes megjelenéséhez.

   Sportos könnyűfém keréktárcsák

  • LED-es fényszórók

   LED-es fényszórók

   A 2017-es Mazda2-t életre keltik az új, négy lámpából álló LED-es fényszórók, amelyek a jellegzetes krómozott szárnyak végén kaptak helyet, és életerőt sugárzó, dinamikus megjelenést kölcsönöznek az autónak.


   Az alacsonyan álló LED-es fényszórók* egy ragadozó tekintetével pásztázzák az utat, és még a legsötétebb éjszakában is kiváló megvilágítást biztosítanak.

    

   *Magas felszereltségi szinten az alapfelszereltség része.

   LED-es fényszórók

  • Cím

   Prémium minőségű bőr

   A 2017-es Mazda2 különböző kialakítású ülésekkel rendelhető, és minden felszereltségi szinten jobb minőségű anyagokat és új színváltozatokat vezettünk be. A színek finomhangolásával elegáns összhatást és játékos külsőt sikerült teremteni. A divatos és minőségi megjelenés kialakítása érdekében eltávolítottuk a felesleges elemeket, összehangoltuk a színeket, kiemeltük a stílusos részleteket, és megteremtettük a jó minőségű műbőr, a textil és a kifinomult kettős öltések kombinációját.

   Prémium minőségű bőr

  Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem a magyar specifikációnak megfelelő. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől 


  Kombinált CO2 kibocsátási adatok*:
  111 g/km 1.5 SKYACTIV-G75 5 MT 

  111 g/km 1.5 SKYACTIV-G90 5MT 

  118 g/km 1.5 SKYACTIV-G90 6AT 

  127 g/km 1.5 SKYACTIV-G115 6 AT (jobbkormányos)

  124 g/km 1.5 SKYACTIV-G115 6 MT 

  *A méréseket az új WLTP szabályozás szerint végezték  (EU) 2017/1151; Regulation (EC) 715/2007).

  Az összehasonlíthatóság érdekében az adatok a korrigált NEDC adatok a bevezetési megállapodásnak megfelelően.  (EU) 2017/1153.