Mazda2 IPM

Gyors reagálás, szórakoztató vezetési élmény és intelligens biztonság egyben

 

A 2017-es Mazda2 a kompromisszumok nélküli, szórakoztató vezetésről szól, amely a Mazda egyedi SKYACTIV technológiájának köszönhetően vált elérhetővé. A kiváló teljesítményhez tökéletes kényelem, hatékony üzemanyag-felhasználás és remek irányíthatóság társul. A Mazda2 mindig is híres volt a jó irányíthatóságáról, a SKYACTIV JÁRMŰDINAMIKA legújabb fejlesztései pedig új szintre emelik a vezetés örömteli élményét.

 

A Mazda2 i-ACTIVSENSE Evolution biztonsági funkciói, amelyek még a legzordabb útviszonyok és időjárási viszontagságok közepette is folyamatosan segítik a vezetőt, szintén kiemelt figyelmet kaptak. A Mazda2 segít abban, hogy jól és magabiztosan vezessen, és az utazás minden pillanatát kiélvezhesse.

  • Tolató kamera, kulcs nélküli nyitás

   Tolató kamera, kulcs nélküli nyitás

   A tolató kamerának köszönhetően a parkolás gyerekjáték még a legkisebb helyre is. A beszállás csak egy gombnyomásnyira. Az intelligens kulcs nélküli nyitással nem kell keresgélnie a kulcsot. 

   Tolató kamera, kulcs nélküli nyitás

  • Az irányítás öröme

   Az irányítás öröme

   Elég pár másodperc a kormánykerék mögött, és máris érzékelhetővé válik a Jinba Ittai különleges köteléke a vezető és a Mazda2 között. A kanyarokra jellemző stabilitás és irányíthatóság a G. vektorizáló vezérlésnek és a szervokormány fejlesztéseinek köszönhetően lett ilyen pontos és magától értetődő. Az intelligens rendszer automatikusan szabályozza a motornyomatékot, és eloszlatja a kerekeket érő terhelést. Élje át a zavartalan gyorsulás és az igazán izgalmas vezetés élményét.

   Az irányítás öröme

  • Biztonság az autópályákon és tolatáskor

   Holttérfigyelő rendszer

   A Mazda2 azt is látja, amit Ön nem. A holttérfigyelő rendszer érzékelői ellenőrzik, hogy az autó jobb és bal oldalára eső holttérben tartózkodik-e más jármű. Ha akkor készül sávot váltani, amikor épp egy másik jármű közeledik, hangjelzés és a külső visszapillantó tükör irányjelzőinek felvillanása figyelmeztet a veszélyre.

   Tolatáskor a hátsó keresztforgalmi figyelmeztető funkció érzékelői figyelmeztetnek a túl közeli járművekre, hogy idejében lassíthasson vagy megállhasson.

   Holttérfigyelő rendszer

  • Magabiztos vezetés

   Magabiztos vezetés

   A vezető és az utasok védelme érdekében a beépített érzékelők folyamatosan figyelik az út során előforduló potenciális vészhelyzeteket. Az intelligens városi fékrásegítő (SCBS) érzékeli a közeli járműveket, és szükség esetén előkészül a vészfékezésre, illetve alacsony sebesség mellett automatikusan fékez, ha így elkerülhető egy ütközés. A hátrameneti intelligens városi fékrásegítő tolatáskor segít elkerülni az esetleges ütközéseket.

    

   *A képen a Deep Crimson színű Mazda2 látható, amely kizárólag Mazda2 SVP változathoz érhető el.

   Magabiztos vezetés

  • Biztonság a hosszú utakon

   Biztonság a hosszú utakon

   Hosszabb utakon előfordulhat, hogy elfárad, és kevésbé tud koncentrálni. A Mazda2 vezetőéberség-figyelő rendszerét épp ezekre a helyzetekre tervezték, hogy garantálja az utazók biztonságát, és segítsen megelőzni a baleseteket. A rendszer 65 km/h fölött lép működésbe, és megfigyeléseket tesz az alapján, hogy a sofőr hogyan vezet, amikor nem fáradt.

   Biztonság a hosszú utakon

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

   A pontos, sima és gyors sebességváltásnak köszönhetően a Mazda méltán elismert, kivételesen hatékony és az összes sebességváltó-típus legjobb tulajdonságait egyesítő SKYACTIV-DRIVE* automata sebességváltója kifejezetten sportos teljesítményt nyújt, mivel a szélesebb zárási tartomány hatékony nyomatékátvitelt biztosít.

    

   *Magas felszereltségi szinten választható tartozék

   SKYACTIV-Drive

  • Nyugodt, csendes utazás

   Nyugodt, csendes utazás

   A Mazda2 most még nyugodtabb és csendesebb utazási élményt kínál. A SKYACTIV-D 1.5 környezetbarát dízelmotor beépített hangfrekvencia-szabályzóval (NSFC) van ellátva, ami különlegesen csendes működést és lágyabb motorhangot eredményez. Élvezze ki az azonnali válaszreakciók, a remek irányíthatóság és a kellemesebb vezetési élmény előnyeit, amelyeket a nagy pontosságú dízel feltöltésszabályozás biztosít.

   Nyugodt, csendes utazás

  Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem a magyar specifikációnak megfelelő. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől 


  Kombinált CO2 kibocsátási adatok*:
  111 g/km 1.5 SKYACTIV-G75 5 MT 

  111 g/km 1.5 SKYACTIV-G90 5MT 

  118 g/km 1.5 SKYACTIV-G90 6AT 

  127 g/km 1.5 SKYACTIV-G115 6 AT (jobbkormányos)

  124 g/km 1.5 SKYACTIV-G115 6 MT 

  *A méréseket az új WLTP szabályozás szerint végezték  (EU) 2017/1151; Regulation (EC) 715/2007).

  Az összehasonlíthatóság érdekében az adatok a korrigált NEDC adatok a bevezetési megállapodásnak megfelelően.  (EU) 2017/1153.