Kivételes vezetési dinamika a legjobb vezetési élményért

 

Az MX-5 RF modellnek saját személyisége van. A SKYACTIV technológiával, valamint a kis tömegű és alacsony karosszériával rendelkező jármű a vezetési izgalmat fokozva valódi sportautóként viselkedik, miközben proaktív i-ACTIVESENSE biztonsági funkciói lehetővé teszik, hogy Ön belefeledkezzen a vezetés élményébe.

 

 

Kis tömeg és dinamikus irányíthatóság a SKYACTIV technológiával:

SKYACTIV-G 1,5 és 2,0 literes motorok

Hatsebességes automata, vagy SKYACTIV-MT sebességváltó

BODYSKYACTIV- KAROSSZÉRIA és ALVÁZ

i-stop és i-ELOOP**

csak benzines

**opcionális, csak 2,0 literes, magas felszereltségű járműhöz

 

I‑ACTIVESENSE továbbfejlesztett biztonsági és kényelmi rendszerrel felszerelve:

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS)

Adaptív fényszórórendszer (AFLS)

Holttérfigyelő rendszer (BSM)

Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

 

DIZÁJN OLDAL

  • mx-5-rf-2

   SKYACTIV KAROSSZÉRIA és SKYACTIV ALVÁZ

   A SKYACTIV KAROSSZÉRIA és a SKYACTIV ALVÁZ olyan kis tömegű anyagokból készült, mint az alumínium és az ultramagas szilárdságú acél. A még magasabb kényelem érdekében kifejlesztett anyagok az útviszonyoktól függetlenül könnyű irányíthatóságot és kiváló kanyarodási egyensúlyt biztosítanak. 

   SKYACTIV KAROSSZÉRIA és SKYACTIV ALVÁZ

  • mx-5-rf-3

   SKYACTIV hajtásláncok

   Az MX-5 RF hamisítatlan vezetési élményét két kiváló benzinmotor, a SKYACTIV-G 1,5 és a SKYACTIV-G 2,0 biztosítja, amelyek vagy hatsebességes SKYACTIV-MT kézi váltóval, vagy – kizárólag az MX-5 RF modellnél – hatsebességes automata váltóval rendelhetők*. Mindkét hajtáslánc gyorsan reagál, zökkenőmentesen és kontrolláltan viszi át a teljesítményt, miközben a vezetés élményét mély és domináns motorhang fokozza és teszi teljessé.

   *csak 2,0 literes motorhoz.

   SKYACTIV hajtásláncok

  • mx-5-rf-1

   i-ACTIVSENSE

   A Mazda komolyan veszi a biztonságot. Olyan emberközpontú, fejlett technológiájú biztonsági megoldásokat használtunk fel, amelyek minden helyzetben megvédik Önt az utakon. Proaktív funkcióink segítenek a veszélyek időben történő felismerésében és elkerülésében, valamint az ütközések elkerülésében és az ütközés erejének csökkentésében.

   i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

   Az MX-5 RF olyan intelligens fényszóróval rendelkezik, amely a forgalmi helyzetnek megfelelően automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között. Ezáltal minden helyzetben optimális látási viszonyokat biztosít, és nem vakítja el a többi járművezetőt.

   Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Elektromos szervokormány (EPAS)

   A felfüggesztés és az Elektromos szervokormány (EPAS) kifejezzen az MX-5 RF járműhöz készült, amely így eleven és gyors menetteljesítményt nyújt, miközben Ön nyugodtan és kényelmesen élvezheti a vezetést. 

   Elektromos szervokormány (EPAS)

  • Holttérfigyelő rendszer (BSM)

   Holttérfigyelő rendszer (BSM)

   Sávváltás során a holttérfigyelő rendszer ellenőrzi a holttereket, és ha a szomszéd sávban egy jármű 45 méteren belül közeledik, akkor figyelmezteti Önt. Ha kanyarodás előtt indexel az adott irányba, akkor világítani kezd a figyelmeztető lámpa, és hangjelzés hallható.

   Holttérfigyelő rendszer (BSM)

  • Hátsó keresztforgalmi figyelmeztetés (RCTA)

   Hátsó keresztforgalmi figyelmeztetés (RCTA)

   Az RCTA tolatáskor nyújt segítséget. Tolatáskor a rendszer figyelmezteti Önt, ha valamelyik oldalról jármű vagy más tárgy közeledik, és ha a terület akadálymentes, megszűnik a figyelmeztetés.

   Hátsó keresztforgalmi figyelmeztetés (RCTA)

  • MZD Connect

   MZD Connect

   A Mazda intuitív információs és szórakoztató-rendszerével könnyedén tarthat kapcsolatot a külvilággal, így teljes mértékben elmerülhet a vezetés élményében.

   MZD Connect

  Lehajtható fastback tető technológia


  Az RF modell tetejét egyetlen gombbal tudja mozgatni. 10km/h-s sebességig, mindössze 13 másodpercet vesz igénybe a három részre osztott tető mozgatása.

  *Az opcionális biztonsági csomag része, amely a 160 LE Sport Nav modellekhez felár ellenében rendelhető.

   

  Lehetséges, hogy a bemutatott modell jellemzői eltérnek a piacon elérhető modellétől. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.