Mazda GYIK

Mazda GYIK

Gyakori kérdések

 

Böngésszen a Mazda termékekkel kapcsolatosan feltett leggyakoribb kérdések között, és ismerje meg a válaszokat, a szükséges kapcsolattartási információkat és linkeket. Egy bizonyos kérdéshez tartozó válasz megkereséséhez használja a jobb oldali plusz ikonokat az alábbi listában:

Az Ön Mazdájáról

Szeretnék egy Mazda Kezelési kézikönyvet. Hol kaphatok egyet?

Kezelési kézikönyvének online PDF változatát itt találhatja meg. Egyszerűen válassza ki a modellt, kattintson a „Kézikönyvek” fülre, és töltse le az első fájlt. Megtekinthet gyakorlati videó oktatóanyagokat, amelyek hasznos információkat tartalmaznak Mazdájának funkcióiról.


Ha nyomtatott példányban szeretné megkapni a Kezelési kézikönyvet, igényelje márkakereskedőjénél.

Hogyan szabhatom személyre kiegészítők használatával Mazda járművemet?

Kiváló minőségű Mazda kiegészítők átfogó választéka áll rendelkezésre, mellyel személyre szabhatja járművét. Látogasson el a kiegészítők oldalra, válassza ki járművét, és böngésszen a megjelenő kiegészítő kategóriák között. Ha kiválasztotta a kiegészítőket, akkor a nyomtatás gombbal készítsen másolatot róla és a vásárlás és felszerelés érdekében egyszerűen lépjen kapcsolatba helyi márkakereskedőjével.

Hol találhatok Mazda útmutató és oktató videókat?

A Mazda gépkocsik számos funkciójához és technológiájához hoztunk létre videókat és oktatóanyagokat. Ezek részletes információkat és útmutatásokat biztosítanak, és itt tekinthetők meg. A keresett videó megtalálásához egyszerűen válassza ki modelljét és használja a szűrőket, vagy a „keresés” mezőt.

Mi az a My Mazda?

A My Mazda egy olyan rendszer, mellyel online kényelmesen kezelheti összes fontos Mazda dokumentumát és információját. A szervizkönyvtől kezdve a garancia iratokig, minden egy helyen van. Ráadásul az egész szinkronizálva van a  My Mazda alkalmazással, így bármikor hozzáférhet. Mazda járművének megvásárlásakor az Ön márkakereskedője elkészíti fiókját, és küld Önnek egy aktiváló e-mailt.

Hogyan tölthetem le a My Mazda alkalmazást?

A My Mazda rendszerhez mobil készülékről történő hozzáféréshez töltse le itt az Android alkalmazást, vagy itt az iOS alkalmazást.

Milyen típusú információkat találhatok ezen a honlapon?

A magyarországi hivatalos Mazda honlapon tájékozódhat a Mazdáról, a Mazda járművekről, a Mazda alkatrészekről és kiegészítőkről, itt találhatja meg a részletes járműspecifikációkat, az általunk használt formatervezési és technológiai elveket, finanszírozási konstrukcióinkat és ajánlatainkat. A honlap tetején lévő fülekkel navigálhat, vagy oldaltérképünk segítségével böngészhet a gyorslinkek között.

Hogyan léphetek kapcsolatba a Mazdával?

A Mazda Motor Hungary vállalattal való kapcsolatfelvételhez használja az alábbi elérhetőségeket:

www.mazda.hu/kapcsolat

Vásárlás

Hogyan találom meg a legközelebbi Mazda bemutatótermet, vagy márkakereskedést?

Az országban számos Mazda bemutatóterem és márkakereskedés található. Az Önhöz legközelebb esőt a Kereskedő keresése oldalon találhatja meg. Egyszerűen adja meg irányítószámát, vagy városának nevét, és az oldal megjeleníti az Önhöz legközelebbi márkakereskedést.

Hogyan szerezhetek be egy Mazda katalógust?

Postai úton örömmel küldünk Önnek egy Mazda katalógust. Egyszerűen válassza ki azt a modellt, amely érdekli Önt és itt adja meg adatait. A járművek > az Ön által választott modell > katalógus igénylése > PDF letöltése pontban letöltheti az Ön számára érdekes katalógus digitális másolatát.

Hogyan foglaljak tesztvezetést?

Egyszerűen foglalhat Mazda tesztvezetést online. Egyszerűen látogasson el tesztvezetés oldalunkra, majd válassza ki azt a modellt, melyet vezetni szeretne, jelölje meg az Ön számára legalkalmasabb márkakereskedést és adja meg elérhetőségeit. E-mail-ben megerősítést fogunk küldeni Önnek és az Ön által kiválasztott márkakereskedő kapcsolatba lép Önnel a megfelelő tesztvezetési időpont egyeztetéséhez.

Hol találhatok új Mazda vásárlására, vagy lízingelésére vonatkozó finanszírozási információkat?

[NSC] az aktuális finanszírozási opciókat, ajánlatokat és leasing opciókat itt találhatja meg. További információk érdekében kérjük vegye fel az Ön kapcsolatot a helyi márkakereskedésével.

Részletes információkat keresek a Mazda járműfelszerelésekre, specifikációkra és árakra vonatkozóan.

A Mazda modellekről, specifikációikról, a felszerelésekről, az osztályokról és árakról, valamint fotókat a Mazda járművek külső és belső megjelenéséről ezen a holnapon találhat. A felső menüből lépjen az autók fülre és válassza ki az Ön számára érdekes járművet. Kiválasztásai által akár meg is építheti saját Mazda járművét itt vagy látogasson el egy Mazda kereskedőhöz.

Mennyibe kerülnek a Mazda járművek?

A Mazda széles modellkínálattal rendelkezik, melyben minden egyes modell specifikációja az Ön igényei szerint személyre szabható. Ez azt jelenti, hogy az Ön által kiválasztott Mazda ára változhat, ezért a legjobb ha autó konfigurátor alkalmazásunkban tájékozódik arról, hogy mennyibe fog kerülni az Ön számára ideális Mazda. Az Ön által kiválasztott járműre a Mazda kereskedő is tud pontos árajánlatot adni.

A Mazda árai minden márkakereskedésnél egyformák?

Összes Mazda márkakereskedésünk független tulajdonban van és függetlenül működik. Ezért az árak márkakereskedésenként eltérőek lehetnek. Speciális árak érdekében kérjük forduljon az Ön helyi márkakereskedéséhez, melyet itt találhat meg.

Mazda járművel rendelkezem

Milyen gyakran vigyem szervizbe Mazda járművemet?

Mazdájának szervizintervallumai a jármű modelljétől függenek. A Mazda szervizesemények megtekintéséhez kattintson ide vagy vegye fel a kapcsolatot márkakereskedőjével. Kérjük vegye figyelembe hogy a Mazda szervizeseményei az össze új járműre vonatkozik, és a gyártó jótállásának, vagy bővített jótállásának megőrzése érdekében ezeket feltétlenül be kell tartani.

Hol javíttathatom meg Mazda járművemet?

Azt javasoljuk, hogy Mazda járművét egy Mazda márkakereskedőnél vagy egy Mazda szervizközpontban szervizeltesse, mivel itt a személyzet megfelelően képzett, a Mazda szerszámait használják és minden Mazda modell javításához megfelelő tapasztalattal rendelkeznek. Ha úgy dönt, hogy járművét nem a mi hálózatunkban javíttatja, akkor a jótállási követelményeknek való megfelelés érdekében fontos, hogy eredeti Mazda alkatrészeket, vagy ezekkel egyenértékű alkatrészeket építsenek be. Szükséges továbbá, hogy a javítási munkákról részletes számlát kapjon, melyen felsorolják a felhasznált alkatrészeket és olajokat, egy esetleges jótállási igény benyújtásakor szükség lehet ezekre. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Melyek az eredeti Mazda alkatrészek használatának előnyei?

Az eredeti Mazda alkatrészeket a Mazda teljes modellkínálatához tervezik, gyártják és tesztelik. A speciálisan képzett Mazda technikusok által beszerelt eredeti Mazda alkatrészek  megbízhatóságot és nagy teljesítményt garantálnak. Az összes eredeti Mazda alkatrész versenyképes árral rendelkezik és megfelel a Mazda magas minőségi követelményeinek, ráadásul az Ön nyugalma érdekében két év jótállás érvényes rájuk. Az eredeti Mazda alkatrészekre vonatkozóan további információkat itt  találhat.

Mennyibe fog kerülni a Mazda szerviz?

Mivel a Mazda márkakereskedők és Mazda szervizközpontok független vállalkozások és így saját maguk határozzák meg munkadíjaikat, ezért Mazda járművének javíttatási költsége eltérő lehet. Azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot helyi márkakereskedőjével, aki tájékoztatni tudja Önt a felmerülő költségeket illetően. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Miért javíttassam autómat egy Mazda márkakereskedőnél?

Arra törekszünk, hogy az Ön Mazdája mindig biztonságos és megbízható legyen, így Ön teljesen nyugodt lehet. A Mazda elvárja, hogy a Mazda márkakereskedők által alkalmazott összes technikus kijelölt képzési központjainkban, Mazda termékeken kapjon képzést. Ez a képzés, valamint a megfelelő speciális szerszámok és a rendszeres termékfrissítések lehetővé teszik, hogy az Ön Mazda járművének javítását a lehető legmagasabb színvonalon végezzük el.

Az ügyfeleknek a Mazda márkakereskedésben kell javíttatniuk autóikat?

A Mazda tulajdonosok számára nem kötelező, hogy Mazda márkakereskedésben javíttassák járművüket, de mivel a Mazda márkakereskedők által alkalmazott összes technikus kijelölt képzési központjainkban, Mazda termékeken kapott képzést, nyomatékosan javasoljuk ezt. Ez a képzés, valamint a megfelelő speciális szerszámok és a rendszeres termékfrissítések lehetővé teszik, hogy az Ön Mazda járművének javítását a lehető legmagasabb színvonalon végezzük el.

Elmulasztottam az egyik szervizidőpontomat. Mi történik ekkor?

Mivel ezek befolyásolhatják járműve jótállását, az elmulasztott szervizeléseket meg kell beszélni az Ön helyi Mazda márkakereskedőjével. Fontos, hogy a szervizalkalmak ütemezése a lehető leghamarabb visszaálljon a normálisra. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Mi az a Digitális szervizkönyv (DSR)?

A Mazda Digitális szervizkönyv egy innovatív elektronikus szerviznyilvántartás. Ez helyettesíti a hagyományos szervizkönyvet, amelybe a tulajdonos minden szerviz után kapott egy pecsétet. Minden Mazda szervizeseményt digitálisan tárolunk egy központi Mazda adatbázisban. Minden szervizt követően kap egy nyomtatványt, amely igazolja, hogy a szerviz elvégezte a vonatkozó munkákat.

Mely Mazda járművek alkalmasak a Digitális szervizkönyv (DSR) vezetésére?

A 2006. július 1.-től regisztrált összes járműhöz alapértelmezetten tartozik DSR. Ha az Ön járműve 1997. december 31. után készült és 2006. július 1. előtt regisztrálták, akkor járműve jövőbeni szervizeseményeit a DSR rendszerben is lehet vezetni. Kérje meg Mazda márkakereskedőjét vagy a hivatalos szervizt, hogy a következő szerviz alkalmával a járművet vigyék fel a rendszerbe.

Hogyan vihetem fel Mazda járművemet a Digitális szervizkönyv (DRS) rendszerbe?

Ha az Ön járműve 1997. december 31. után készült és 2006. július 1. előtt regisztrálták, akkor járműve jövőbeni szervizeseményeit a DSR rendszerben is lehet vezetni. Kérje meg Mazda márkakereskedőjét vagy a hivatalos szervizt, hogy a következő szerviz alkalmával a járművet vigyék fel a rendszerbe.

Melyik a megfelelő olajtípus az autóm számára?

Mazdájának modelljétől és korától függ az, hogy melyik olajtípus alkalmas a járművéhez. Erre vonatkozó információkat a kezelési kézikönyvben találhat, illetve helyi Mazda márkakereskedőjéhez vagy a hivatalos szervizhez is fordulhat. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide. 

A Mazda márkakereskedő ellenőrizni tudja az olajszintet és feltölti az olajat?

Az Ön Mazda márkakereskedője vagy hivatalos szervize örömmel segít az olaj ellenőrzésében és utántöltésében. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Mikor kell kicserélni a vezérműszíjat?

Ez a Mazdája modelljétől és korától függ. Erre vonatkozó információkat a kezelési kézikönyvben találhat, illetve helyi Mazda márkakereskedőjéhez vagy a hivatalos szervizhez is fordulhat. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Milyen gyakran kell javíttatnom a klímaberendezésemet?

A Mazda klímaberendezésének javítási gyakorisága a modelltől és Mazda jármű korától függ. Erre vonatkozó információkat a kezelési kézikönyvben találhat, vagy forduljon helyi Mazda márkakereskedőjéhez. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Rendelkezik a Mazda akkumulátorártalmatlanítási szolgáltatással?

Az Ön helyi Mazda márkakereskedője új akkumulátor vásárlása és behelyezése esetén ingyenesen ártalmatlanítja a régi akkumulátort. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Egyedi rendszámtáblát rakattam fel. Hogyan regisztráljam ezt a Mazdánál?

Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy helyes információkkal rendelkezünk-e az Ön járművel kapcsolatban, amennyiben Ön egyéni rendszámtáblát szeretne, írásos úton lépjen velünk kapcsolatba és küldje el járművel regisztrációs dokumentumának másolatát. Mivel szervizemlékeztetőinket és biztonsági visszahívási információinkat el kell juttatnunk Önhöz a jövőben, fontos, hogy adatai változásáról tájékoztassa a Mazda vállalatot. A Kapcsolat oldalunkon lévő adatok használatával léphet kapcsolatba a Mazda vállalattal.

Valami meghibásodott a Mazdámon. Vonatkozik erre a jótállás?

Ez a hiba okától függ. Mazda márkakereskedője vagy a hivatalos szervize tanácsot fog adni Önnek, és át fogják vizsgálni a járművét. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide. 

Átruházható a jótállás egyik tulajdonosról a másikra?

A szabványos Mazda jótállás a járműre vonatkozik, ezért a járművel együtt átruházható a tulajdonosok között. Annak érdekében, hogy a Mazda a nyilvántartásában a megfelelő adatokat rögzítse az Ön járművéről, a tulajdonjog átruházásakor fontos kitölteni a „Tulajdonjog változása” nevű kártyát, mely a Jótállási információk és Digitális szervizkönyv (DSR) füzetben található.

Nemrég vásároltam egy importált Mazdát. Jótállási céllal hogyan regisztrálhatom a járművet Magyarországon?

Ha Ön egy másik EU országból vásárolta meg a járművet, akkor a jótállás érvényes Magyarországon. Ha a jármű egy EU-n kívüli országból származik, akkor addig nem vonatkozik rá garancia, amíg a jármű Magyarországon tartózkodik.

Mit jelent a biztonsági visszahívás?

Ha a járműgyártó olyan hibát észlel a járművön, amely biztonsági kockázatot jelent, akkor biztonsági járművisszahívást rendelhet el. Ennek során megpróbálnak megkeresni minden érintett járművet, a hiba kijavítása a vállalat műhelyeiben történik, és a tulajdonos számára nem jelent többletköltséget. Továbbá a Mazda időnként azonosítja azokat a területeket, ahol a tulajdonosi élmény fejleszthető, és a megbízhatóság javítása vagy a funkciók bővítése érdekében végrehajthat kisebb módosításokat.

Honnan tájékozódhatok arról, hogy járművemet érinti-e a visszahívás?

Ha Ön Mazdáját egy Mazda márkakereskedőtől vásárolta meg, akkor az Ön adatait továbbították a Mazda Motors [NSC] vállalat számára, amely tájékoztatja Önt, amennyiben autójára biztonsági visszahívás vonatkozik. Ha Ön nem Mazda márkakereskedőtől vásárolta Mazdáját, akkor a Jótállási információk és Digitális szervizkönyv (DSR) füzetben található „Tulajdonjog változása” nevű kártya kitöltésével tájékoztatnia kell a [NSC] munkatársait vagy a helyi Mazda márkakereskedőt arról, hogy Ön a jármű új tulajdonosa. Ha nem biztos benne, hogy járművét érinti-e a biztonsági visszahívás, akkor lépjen kapcsolatba a helyi Mazda márkakereskedővel, aki ellenőrizni fogja ezt. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Felszámítják nekem a visszahívás miatt az autómon elvégzett munkákat?

Nem, az összes visszahívási munkát ingyenesen végzi el a gyártó.

Átmenetileg regisztráltatni szeretném a járművemet tengerentúl és megkértek rá, hogy mutassam be a megfelelőségi tanúsítványomat, hogyan juthatok hozzá ehhez?

Kérjük hívja az Ügyfélszolgálatot, itt segíteni fognak Önnek: www.mazda.hu/kapcsolat

Ha Európán belül külföldre utazom, milyen országúti segítségnyújtást vehetek igénybe?

Az összes Mazda járművet átfogó Mazda európai segítségnyújtási szolgáltatással értékesítjük, amely a futott kilométerek számáról függetlenül az új járművekre 3 évig érvényes. Azt szeretnénk, ha biztonságban érezné magát annak tudatában, hogy mindig segítséget fog kapni. Ha valamelyik külföldi európai országban járműve meghibásodott, defektet kapott, elvesztette kulcsát, vagy kifogyott az üzemanyag, a Mazda európai segítségnyújtási szolgáltatása segít Önnek.

Külföldre utazom a járművemmel, mire van szükségem?

Európa minden országában más és más járművezetési szabályok, törvények és szabályozások érvényesek. Mielőtt útnak indul, tájékozódjon valamelyik ismert autós szervezetnél. A járművezetéshez szükséges cikkeket, ideértve az izzókészleteket, az elakadásjelző háromszöget és az elsősegélydobozt megvásárolhatja helyi Mazda márkakereskedőjétől vagy a hivatalos szerviztől. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Külföldre utazom a járművemmel, hogyan módosíthatóm a fényszóróm beállítását?

Mivel ez a jármű modelljétől függ, további információk érdekében lépjen kapcsolatba helyi Mazda márkakereskedőjével. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

A Mazda Digitális szervizkönyv (DSR) minden Mazda márkakereskedő számára elérhető Magyarországon kívül is?

Bárhol is van Európán belül, minden Mazda márkakereskedő hozzáfér járműve szervizeseményeihez, így megfelelően gondját tudják viselni járművének. Ezzel elkerülhetők a felesleges vagy az ismételt javítások, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg.

Baleset és javítás

Mit tegyek, ha autóm meghibásodik?

Amennyiben járműve véletlenül meghibásodna, forduljon helyi Mazda kereskedőjéhez.

Nem indul az autóm, azt hiszem lemerült az akkumulátor. Mit tegyek?

Ha az Ön járművére még vonatkozik a jótállás, lehetőségként lépjen kapcsolatba helyi Mazda márkakereskedőjével vagy a hivatalos szervizével, akik segíteni fognak Önnek. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Ellopták a Mazdámat. Hogyan segíthet a Mazda?

Járműlopás esetén elsőként értesítse a rendőrséget, azután a biztosítót. Ha járműve részletes specifikációjára, a biztosításhoz a jármű értékének becslésére vagy cserejárműre van szüksége, lépjen kapcsolatba márkakereskedőjével.

Rendelhetek alkatrészeket az autómhoz az [NSC] munkatársaitól?

Nem, az eredeti Mazda alkatrészeket csak a Mazda márkakereskedőtől, vagy a hivatalos szerviztől lehet beszerezni. Helyi Mazda kereskedője megtalálásához kattintson ide.

Hogyan vásárolhatom meg a Mazda országúti segítségnyújtási szolgáltatását?

Az országúti segítségnyújtás meghosszabbításához lépjen kapcsolatba helyi Mazda márkakereskedőjével.

Hogyan hosszabbíthatom meg a jármű jótállását, és ez mire vonatkozik?

A gyártó jótállási időszakának végén megvásárolhatja a járművére a meghosszabbított jótállást. A meghosszabbított jótállás elérhetőségével kapcsolatosan forduljon Mazda márkakereskedőjéhez. 

Mazda technológia

Mi az a SKYACTIV technológia?

A Mazda SKYACTIV technológiája egy olyan forradalmian új megoldás, mely a motortól kezdve a váltón át a karosszériáig mindent újradefiniálva egy magasabb szintre emeli a teljesítményt és a vezetési élményt. A benzin-, és dízelmotorok a kiváló üzemanyag-hatékonyság és a színtiszta vezetési élmény kombinációját nyújtják Önnek. A váltórendszerek tökéletes uralmat biztosítanak a jármű felett és hozzájárulnak a jobb üzemanyag-hatékonysághoz. A kis súlyú, de merev karosszéria lehetővé teszi a csúcsteljesítményt és a „Jinba Ittai” érzetét kelti. További részleteket itt találhat.

Mi az MZD Connect?

Az MZD Connect egyszerűen használható szolgáltatások összessége, amelyek kialakításakor az volt a fő szempont, hogy a lehető legjobb élményt nyújtva kössék össze Önt a külvilággal, miközben a vezetési élményről sem vonják el a figyelmét. Kattintson ide az új szolgáltatások, például a Bluetooth-támogatás és a Mazda műholdas navigáció első 3 évben ingyenes frissítéseinek megtekintéséhez.

Mi az i-ELOOP?

Az i-ELOOP egy fékenergia visszanyerő rendszer, mely fékezéskor a jármű kinetikus energiáját elektromos árammá alakítja. A rendszer az áramot elraktározza későbbi használat céljára. Ez később felhasználható a fényszórók, a klímaberendezés, az audiorendszer, vagy bármely más elektromos berendezés üzemeltetésére. Ezáltal a motornak nem kell plusz üzemanyagot elhasználni áramfejlesztés céljára, így növekszik az üzemanyag-takarékosság. Tekintse meg az ismertető videót itt.

Mi az i-ACTIVSENSE?

A Mazda i-ACTIVSENSE rendszere számos olyan fejlett biztonsági funkciót foglal magában, amelyek segítségével a járművezető jobban felismeri a potenciális veszélyeket, így elősegítik a biztonságosabb vezetést, továbbá baleset-megelőzési funkcióival elkerülhetők az ütközések. Az i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók olyan észlelőeszközöket használnak, mint például rövid hullámhosszú radarok és kamerák, melyek felismerik a potenciális veszélyeket. További információkat itt találhat.

Mi az a KODO dizájn?

A KODO, a mozgás lelke a Mazda járművek formatervezési filozófiája. A KODO dizájn az élet dinamikus szépségét, egy vadállat erejét és eleganciáját testesíti meg, abban a pillanatban, amikor lecsap a zsákmányára, így a jármű álló helyzetben is a mozgás érzetét kelti. További információkat itt találhat.

Megtalálta, amit keresett?