Drive Together

TÖKÉLETES ÖSSZHANG AZ AUTÓ ÉS A VEZETŐ KÖZÖTT

Amikor Mazdát vezet, nincs egyedül. Az autó és a vezetője tökéletes összhangban vannak. Pontosan úgy, mint a ló és lovasa – ez a „Jinba Ittai”. Hisszük, hogy az egység elérésével a vezetés örömmé válik. A saját utunkat járjuk, mert autóink nem arról szólnak, hogy A-ból B-be juttassák az utasokat. A szépség abból ered, amit elveszünk az egészből. Olyan tiszta, ösztönös kapcsolat, amely szavakkal leírhatatlan köteléket teremt. Együtt erősebbek vagyunk. Sosem vagyunk magányosak. Együtt vezetünk.

DRIVE TOGETHER Az autó és a vezető egysége

Mazda CX-5 Drive Together


Bemutatjuk az új Mazda CX-5 modellt, amely egyedi Kodo dizájnunkat és a Skyactiv tervezéstechnológiát ötvözi, és ezzel különleges kapcsolatot teremt az ember és a gép között. Ezt mi Jinba Ittai filozófiának hívjuk.

LÓ ÉS LOVASA

Jinba Ittai – a ló és lovasa közötti kapcsolat egy egyedülálló szinergia, amelyet minden Mazda járműbe átültetünk. A legkisebb csavartól a SKYACTIV technológiáig minden az autó és a vezető közötti harmonikus kapcsolat szolgálatában áll, és még több erőt kínál a kormány mögött ülőknek.

JINBA ITTAI: AZ ELGONDOLÁSTÓL A VALÓSÁGIG

A fáradhatatlan kutatás olyan technológiákhoz vezette el a Mazda mérnökeit, amelyek életre keltik a Jinba Ittai, a ló és a lovas közötti egység tökéletes harmóniáját.

JINBA ITTAI: AZ ELGONDOLÁSTÓL A VALÓSÁGIG

Az egység érzéséhez tökéletes egyensúlyra van szükség. A kezelőszervek helyzete, a kormány súlya, az alváz egyensúlya – semmi nem a véletlen műve. Vegyük például a sebességváltó kar elhelyezését: a vezető más-más izmokat használ a működtetéséhez attól függően, hogy előrébb vagy hátrébb helyezzük. A tökéletes vezetési élmény érdekében hihetetlenül sok időt töltöttünk az ilyen apróságnak tűnő dolgok finomhangolásával. Célunk, hogy tökéletes kötődést alakítsunk ki az autó és a vezető között.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Korábbi programigazgató, MX-5 – Mazda Japan

„SZÁMUNKRA A DOLGOK LÉNYEGÉT MINDIG A VEZETÉS ÖRÖME, AZ EMBER AKARATÁNAK ENGEDELMESKEDŐ AUTÓ ÉLMÉNYE JELENTI.”

Főbb eredmények:

Mazda 787B – Kezelhetőség és stabilitás fejlesztése

Programigazgató, 3. generációs RX-7

Programigazgató, 3. generációs MX-5

VEZETŐ- ÉS UTASKÖZPONTÚ FILOZÓFIA

A technológia önmagában nem képes az autó és a vezető közötti egység megteremtésére – ha a tervezéskor nem a vezető köré építik fel a környezetet. Éppen ezért használjuk a szakértelmünket arra, hogy még erősebbé tegyük ezt a köteléket. Számunkra a Jinba Ittai ott kezdődik, hogy a vezetői pozíciót az emberközpontú megközelítésünk alapján alakítjuk ki, és a jármű minden elemét a vezető köré tervezzük. 

Tárja fel érzéseit

KODO DIZÁJN

Az autó attól lesz jobb, amit hozzáadunk, és attól, amit elveszünk belőle. A KODO dizájn tisztasága olyan evolúciót jelent, amely megszünteti a jármű dinamikus megjelenése ellen ható vonalakat, így az egyszerűsítéssel teremt szépséget. Ismerje meg, hogy a Mazda miként alkot olyan autókat, amelyek megtestesítik az élet dinamikus szépségét.

A TERVEZÉS MŰVÉSZETE

A Mazdák tulajdonosait erős kapcsolat fűzi járművükhöz, amely nem csak egy egyszerű gép, ugyanis minden Mazdát emberi kéz kelt életre. Agyagmodellezőink a művészet és a szaktudás egyesítésével alakítják át az agyagot gyönyörűen megmunkált, életnagyságú modellekké, amelyek tizedmilliméteres pontossággal készülnek – ez adja autóink személyiségét és lelkét, amelyet Ön is érezhet, amikor Mazdáját vezeti. Történet követése.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

TELJESÍTMÉNYFEJLESZTÉSI MÉRNÖK – MAZDA JAPAN

„MI OLYAN AUTÓK MEGALKOTÁSÁRA TÖREKSZÜNK, AMELYEK TÖBBET JELENTENEK PUSZTA SZÁLLÍTÓESZKÖZNÉL.”

Főbb eredmények:

Humán tervezői analízis a szakértelem fejlesztése érdekében

Az új FF-platform burkolási terve (főként a vezető helyzetére vonatkozóan)

„Touitsukan” fejlesztés (a Mazda5-től kezdve az összes új járműnél)

SKYACTIV TECHNOLOGY

A Mazda fantáziadús, mégis gyakorlatias innovációja még fejlettebb autókat eredményez, amelyek a vezetés élvezetét kiemelkedő környezetvédelmi és biztonsági teljesítménnyel ötvözik. A kézi váltó, a karosszéria, az alváz és a simább járású, precíziós dízelmotorok remekül példázzák ezt a törekvést. Fedezze fel, hogy a Mazda hogyan emeli új szintre a vezetési dinamikát és a hatékonyságot. 

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Ügyvezető igazgató – Mazda Japan

„MI ÚGY HISSZÜK, HOGY EGY NAGYSZERŰ AUTÓ MEGALKOTÁSA A VEZETŐ ÉS AZ AUTÓ KÖZÖTTI ÖSSZHANG MEGÉRTÉSÉN MÚLIK”.

Főbb eredmények:

Igazgató – Európai R&D képviselői iroda

Általános igazgató – Alváztervezési osztály

Általános igazgató – Platform- és programigazgatási osztály

Ügyvezető igazgató – Járműfejlesztés

DRIVE TOGETHER

Tapasztalja meg a „Jinba Ittai” erejét. Fedezze fel a választékot, keresse meg helyi márkakereskedőjét, vagy jelentkezzen tesztvezetésre még ma.

Teljesítmény kompromisszumok nélkül

Technológia

Teljesítmény kompromisszumok nélkül

Tudjon meg többet

Mesterségbeli tudás

Az agyagból érzést formáló kezek

Tudjon meg többet
Konfigurálja Mazda autóját!

Konfigurátor

Konfigurálja Mazda autóját!

Tudjon meg többet
Ébressze fel magában a vezetőt

Mazda MX-5 RF

Ébressze fel magában a vezetőt

Tudjon meg többet

Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem felel meg az NSC specifikációnak. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.