takeri

Mazda HAZUMI

 

A HAZUMI – a Mazda legfrissebb kisautó-koncepciója – egy újabb bizonyítékát jelenti a különféle méretű és eltérő jellegű járművekre is alkalmazható KODO design-nyelvezetben rejlő óriási potenciálnak. A HAZUMI egy japán szó, amely „szökellő”-t vagy „kiugró"-t jelent, és azért esett rá a választás, mert jól kifejezi a kicsi, de életerős, energikus állat megjelenését. A Mazda HAZUMI kisautó karosszériába tömörítve testesíti meg a „KODO – A mozgás lelke” koncepció lényegét anélkül, hogy az autó veszítene megjelenésének hatásából.

 

A tanulmányautó tervezésénél a mérnökök szembe mentek a szubkompakt kategória konvencióival és elutasították a kompromisszumokat. A HAZUMI kijelöli az utat a Mazda következő generációs, a SKYACTIV Mazda technológiáját teljesen integráló szubkompakt kategóriás kisautója számára. Az elsőként a 2014-es Genfi Autószalonon bemutatkozó HAZUMI a Mazda új fejlesztésű, tiszta és erőteljes, 1,5 literes SKYACTIV-D dízelmotorját, MZD Connect mobilcsatlakozási rendszerét, valamint a Mazda egy sor élvonalbeli i-ACTIVSENSE biztonsági jellemzőjét egyesíti magában.


A Mazda HAZUMI egyesíti magában mindazt a négy elemet, amelyekre a Mazda az új generációs modelljei esetében összpontosít: KODO – A mozgás lelke design, SKYACTIV technológia, Mazda proaktív biztonság és egy új, MZD Connect névre keresztelt kapcsolódási rendszer.

A bemutatott modell egy tanulmányautó, amely nincs kereskedelmi forgalomban.