alternatív szöveg

A Mazda RX-VISION egy lenyűgöző, bolygódugattyús motorú sportautó. A 31.-ik Nemzetközi Automobil Fesztiválon elnyerte az Év Legszebb Koncepció Autója Díjat. Az autót a Tokió-i Autószalonon mutatták be 2015 novemberében. Az RX-VISION minden elemében megtestesíti a Mazda szellemiségét. A teljesítmény és a szemet gyönyörködtető vonalvezetés méltó főhajtás az orrmotoros, hátsókerék hajtású elődök előtt. Tudjon meg többet.

Mazda RX-VISION


A Mazda bolygódugattyús sportautójának evolúciója

Következő generációs bolygódugattyús motorjával az RX-VISION a Mazda „ösztönző szellemiségét” testesíti meg.

 

A gyönyörű RX-VISION koncepció-sportautó formájában bemutatkozik a Mazda SKYACTIV-R bolygódugattyús motorja. Ez az autó a Mazda következő jelentős lépése a bolygódugattyús motor nyújtotta üzemanyag-takarékossági, károsanyag-kibocsátási és megbízhatósági áttörés felé.

 

A Mazda, a világon az egyetlen autógyártó, amely sikeresen jelenik meg a piacon bolygódugattyús motorokkal és tömegtermelésben gyártja ezeket, most fáradságot nem kímélve megalkotta ezt a jövőbe mutató koncepcióautót. A Mazda 1967-ben elsőként sikeresen kezdte meg a bolygódugattyús energia kereskedelmi hasznosítását a Mazda Cosmo Sport 110S járművel, amelyet aztán számos további modell követett.

 

Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású sportautók lenyűgöző arányaival az RX-VISION hűen mintázza meg a KODO - A mozgás lelke formanyelv filozófiáját. Megjelenésében az erőteljesen modern jegyek egyensúlyban vannak a korábbi Mazda sportautókból levezetett formanyelvvel és eredetiséggel.A megjelenített modell egy koncepcióautó, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható.