alternatív szöveg

VISION COUPE a Mazdától

 

A következő generációs tervezés, az elegáns, kifinomult stílus és a díjnyertes KODO formanyelv jegyében született Mazda VISION COUPE tanulmányautó a jövő Mazda autóinak irányvonalát képviseli. 

 

Tervezőink a Mazda R360 Coupe és a Luce Rotary Coupe gyönyörű arányaiból és örökségéből, illetve az RX-VISION érzékiségéből merítettek ihletet ennek a klasszikus kupénak a megalkotásához, amelyen a fülke hátrébb helyezkedik el az áramvonalas karosszériában. A sportos körvonalak kifinomult és jellegzetes eleganciát sugároznak, amit az izgalmas és kiemelkedő teljesítménnyel kecsegtető vezetési élmény ígérete tesz teljessé. 

 

A belső tér legalább ennyire különleges. A japán építészet üres térre vonatkozó elképzelése alapján a tervezők nagy figyelmet fordítottak a vezetőoldali vezérlők, az ajtók és a középső konzol közötti tér harmonikus kialakítására. A belső tér nemcsak légies, de elegánsan áramvonalas is. Hogy a Jinba Ittai jegyében valódi kötődés alakulhasson ki az autó és vezetője között, a vezérlők könnyen és kényelmesen kezelhetők. A kívánt információkat a vezető egyetlen érintéssel megjelenítheti a konzolhoz tartozó kijelzőn. 

 

A lenyűgöző, mégis kifinomultan elegáns, erős és gyönyörű VISION COUPE, amely a Tokiói Autószalonon mutatkozott be, jelenleg a mozgáson alapuló KODO formanyelv csúcsteljesítményét képviseli. 

 

‘A Mazda VISION COUPE megnyerte „Az év legszebb tanulmányautója” díjat a 33. Nemzetközi Automobil Fesztiválon. Ahogy a neve is fémjelzi, a VISION COUPE, az RX-VISION-höz hasonlóan, a Mazda következő generációs formanyelvét testesíti meg.
A légies, négyajtós kupé arányai a hátra pozícionált utastérrel a klasszikus kupék formájára emlékeztetnek, miközben egy nagyteljesítményű sportautó lendületét közvetítik.’


A bemutatott jármű egy tanulmányautó, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható