BIZTONSÁG

Biztonságban élvezheti a vezetés örömét 

 

Intelligens i-ACTIVSENSE biztonsági technológia célja, hogy Ön teljes magabiztossággal vághasson neki az útnak. A Mazda Jinba Ittai filozófiája alapján azzal is erősíti a vezető és az autó kapcsolatát, hogy segít felismerni a potenciális veszélyeket, elkerülni az ütközéseket és csökkenteni a balesetek súlyosságát.

MAZDA RADAROS SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ AUTOMATIKA Biztonságos távolság az elöl haladó autótól

Számunkra fontos, hogy Ön minden helyzetben élvezze a vezetést. A vezetés során a Mazda radaros sebességszabályozó automatika folyamatosan méri az elöl haladó jármű távolságát, és biztonságos távolságot tart. Ideális hosszú utakon és autópályán való vezetésnél, hogy utazása kellemesebb és pihentetőbb legyen.

JELZŐTÁBLA-FELISMERÉS Figyelmeztetés a jelzőtáblákra, hogy semmiről ne maradjon le

A legújabb jelzőtábla-felismerési rendszerünk közvetlenül a szélvédőre vetíti az információkat, így mindig figyelmeztet a fontos útjelző táblákra, még akkor is, ha Ön nem vette észre őket. Mivel az információk közvetlenül Ön előtt jelennek meg, nem kell fókuszálnia vagy elvennie a tekintetét az útról és a környezetről, így élvezheti az utazást.

BIZTONSÁGOSABB SÁVTARTÁS Segít a sávban maradni

A vezető és az utasok biztonságáról az innovatív rendszereink gondoskodnak. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer észleli a jeleket az úton, és egy megfelelő impulzussal figyelmezteti Önt, ha véletlenül elhagyja a sávot. Szükség esetén a sávtartást segítő rendszer segít biztonságosan visszatérni a sáv közepére. Ideális hosszú, egyenes utakon és autópályán való vezetéskor, ahol segít az útra összpontosítani. És ha a vezető bekapcsolja az irányjelzőt vagy gyorsít, a rendszer felismeri, hogy a manőver szándékos, és nem figyelmeztet.

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER Szemmel tarthatja az egyébként nem látható dolgokat is

A vezetésnek olyan stresszmentesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Mivel a visszapillantó tükrökben nem látható minden, a Mazda segít. Amikor a sávváltásra készül, a holttérfigyelő rendszer radarokkal észleli a hátulról közeledő járműveket, amelyeket Ön a vakfolt miatt nem láthat. Ha akkor kapcsolja be az irányjelzőt, amikor a rendszer közeledő járművet észlel, a vezető figyelmeztető hangot hall, és villogó figyelmeztetést lát a külső visszapillantó tükrön. Még egy biztonsági funkció, amely nyugodtabb vezetést eredményez.

INTELLIGENS FÉKRÁSEGÍTŐ A vezetőnél gyorsabban érzékeli, hogy mikor kell megállni

Meggyőződéssel segítünk gyorsabban reagálni az úton felmerülő veszélyes helyzetekre. Az intelligens fékrásegítő rendszerünk érzékelőkkel figyeli az autó és az elöl haladó akadályok közötti távolságot, illetve a közeledési sebességet. Ha egy akadály túl közel kerül, és ütközés veszélye áll fenn, előfeszíti a féket, hogy gyorsabban meg lehessen állni. Vészhelyzet esetén a féket automatikusan működésbe hozza, ha szükséges. A rendszer nemcsak felismeri a járműveket, hanem észleli a gyalogosokat és leolvassa a közlekedési jelzéseket is. Ha a vezető túllépi a sebességkorlátozást, a rendszer figyelmezteti. Okosabban és gyorsabban gondolkodik, a biztonságosabb vezetés érdekében.

HÁTSÓ KERESZTFORGALMI FIGYELMEZTETÉS Folyamatosan figyel hátul és kétoldalt

A technológiánk segítségével jobban tisztában lehet azzal, hogy mi történik Ön körül. Az érzékelők nemcsak azt figyelik, mi van a jármű előtt vagy mögött. Mivel tolatáskor nem mindig látható minden, a hátsó keresztforgalmi figyelmeztetés hangjelzéssel és a visszapillantó tükrökön villogó irányjelzővel jelzi, hogy akadály közeledik valamelyik irányból. Ideális parkolóhelyről való kiálláskor, vagy amikor felhajtóról kanyarodik ki az útra. A rendszer érzékeli a gyalogosokat és a kerékpárosokat is, biztonságot nyújtva Önnek és a többi közlekedőnek.

ADAPTÍV LED-ES FÉNYSZÓRÓK Fényszórók, amelyek igazodnak a vezetési körülményekhez

A jól látható út nemcsak nagyobb biztonságot jelent, hanem fokozza a vezetés örömét is. A legújabb adaptív LED-es fényszórók 12 különálló LED-elemet tartalmaznak, és a rendszer automatikusan tompítja őket, ha autó közeledik szemből, vagy jármű halad közvetlenül az autó előtt, hogy ne vakítsa el a többi vezetőt. Csak a többi vezető látóterébe eső részt tompítja le, így az út megvilágítása sokkal jobb, mint ha az egész fényszórót tompítaná. Autópályán a fényszórók automatikusan felemelkednek, hogy megvilágítsák az úttestet. A továbbfejlesztett LED-es fényszóróknak köszönhetően gyorsabban észlelhetők a gyalogosok, és jobb a láthatóság a kanyarokban, így biztonságosabb és kevésbé fárasztó az éjjeli vezetés.

DRIVE TOGETHER

Tapasztalja meg a „Jinba Ittai” erejét. Fedezze fel a választékot, keresse meg helyi márkakereskedőjét, vagy jelentkezzen tesztvezetésre még ma.

Az autó és a vezető egysége

Drive Together

Az autó és a vezető egysége

Tudjon meg többet

Dizájn

A vezetés vegytiszta élvezete

Tudjon meg többet
A Mazda6 teljes biztonságot nyújt a vezetőnek és utasainak

Ne maradjon le semmiről

A Mazda6 teljes biztonságot nyújt a vezetőnek és utasainak

Több információ
Diadalt arat a legmostohább vezetési körülmények felett is

Új Mazda CX-5

Diadalt arat a legmostohább vezetési körülmények felett is

Ismerje meg

Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem felel meg az NSC specifikációnak. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.