i-ACTIVSENSE

Biztonságban élvezheti a vezetés örömét

 

Intelligens i-ACTIVSENSE biztonsági technológia célja, hogy Ön teljes magabiztossággal vághasson neki az útnak. A Mazda Jinba Ittai filozófiája alapján azzal is erősíti a vezető és az autó kapcsolatát, hogy segít felismerni a potenciális veszélyeket, elkerülni az ütközéseket és csökkenteni a balesetek súlyosságát.

INTELLIGENS VÁROSI FÉKRÁSEGÍTŐ JELZŐTÁBLA-FELISMERÉSSEL*

Az SCBS megszünteti a stresszt a városi vezetés során. A beépített érzékelők folyamatosan figyelik a jármű előtti akadályoktól mért távolságot és a közeledési sebességet, és szükség esetén előkészítik a vészfékezést. Az SCBS gyalogosészlelési funkcióval, nagyobb kamera észlelési területtel és nagyobb működési sebességtartománnyal rendelkezik, az ütközéselkerülő rendszer pedig nagyobb sebességig működik. Az SCBS rendelkezik jelzőtábla-felismeréssel is, amely a vezetés közben automatikusan felismeri a sebességkorlátozásokat, a behajtani tilos táblákat és a feloldó táblákat. Az aktív vezetői kijelző és a navigáció** vizuálisan és hangjelzéssel értesíti a járművezetőt, ha túllépi a sebességkorlátozást.

 

*nem minden modellhez kaphatók

**opcionális felszereltség

ADAPTÍV LED-FÉNYSZÓRÓK ORSZÁGÚTI MÓDDAL

A Mazda adaptív LED fényszórói (ALH) ideális látási viszonyokat biztosítanak az éjszakai vezetéshez. Három egyedülálló funkciójával az AHL élvezetes, biztonságos és stresszmentes vezetést biztosít Önnek és a többi közlekedőnek: A vakításmentes távolsági fényszóró észleli az elől haladó, szembe közlekedő járművet, és kikapcsol egyes LED-csoportokat. A széles spektrumú tompított fényszóró biztosítja, hogy a LED lámpák az út mindkét oldalát megvilágítsák, így segítséget nyújt a kereszteződésekben és a kanyarokban. Az országúti mód autópályán történő közlekedéskor a fényszóró optikai tengelyének megemelésével növeli a látótávolságot.

VEZETŐÉBERSÉG-FIGYELŐ DAA

A vezetőéberség-figyelő (DAA) célja, hogy észlelje a vezetés során a fáradtság miatt történt változásokat. Folyamatosan figyeli a vezetési viselkedését, és ha elfárad, akkor egy figyelmeztető ikon jelenik meg közvetlenül a látóterében, majd látható és hallható jelekkel rendszeresen figyelmezteti Önt arra, hogy tartson szünetet. A fáradtság miatti figyelmetlenség által okozott balesetek megelőzésére kifejlesztett rendszer 65 km/órás sebesség felett, az Ön szokásait „tanulva” figyeli a kormánykerék szögét és a jármű sebességét, és figyelembe veszi az előre néző kamera információit is. 

SÁVTARTÓ RENDSZER ÉS SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER

60 km/óra sebesség felett az előre néző kamerával működő sávtartást segítő rendszer (LAS) figyeli az útburkolati jeleket, és a kormányzási nyomaték rásegítésével, valamint a kormánykerék vibrációjával vagy hangjelzéssel segíti a kormányzást.


A Mazda sávelhagyásra figyelmeztető rendszere (LDWS) észleli az útburkolati jeleket, és figyelmezteti Önt a nem szándékos kitérésekre. Ha a sávváltás irányjelzéssel vagy gyorsítással jár együtt, akkor a rendszer szándékos műveletként értékeli ezt, és nem figyelmeztet.

TOVÁBBFEJLESZTETT HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER HÁTSÓ KERESZTFORGALMI FIGYELMEZTETÉSSEL

A hátsó keresztforgalmi figyelmeztető funkcióval rendelkező továbbfejlesztett holttérfigyelő rendszer (ABSM w/RCTA) milliméteres hullámhosszú radarral érzékeli a Mazda melletti és mögötti holttereket, és sávváltáskor figyelmeztet a közeledő járművekreA rendszer 30 km/óra sebesség felett kapcsol be. Ha a rendszer hátulról közeledő járművet észlel, és Ön jelez az irányjelzővel, akkor a megfelelő ajtón lévő tükör villogása és egy hangjelzés figyelmezteti Önt a veszélyre. A rendszer az RCTA funkcióhoz is ugyanezeket az érzékelőket használja, tolatás közben figyeli Mazda járműve környezetét, és ha oldalról érkező járművet észlel, akkor figyelmezteti Önt.

VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ RENDSZER HLA

A Mazda visszagurulás-gátló rendszere (HLA) azonnal bekapcsol, ha emelkedőn áll meg, és segít az erőlködés nélküli biztonságos elindulásban. Emelkedőn történő megálláskor ez a funkció automatikusan kezeli a féket, és amikor Ön a fékről a gázpedálra helyezi a lábát, megakadályozza a jármű visszagurulását. Enyhe emelkedőkön a zökkenőmentes indítás érdekében a fék automatikusan kiold, amikor lenyomja a gázpedált.

MAZDA RADAROS SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ AUTOMATIKA MRCC

A Mazda radaros sebességszabályozó automatika (MRCC) lehetővé teszi az autó sebességének beállítását és a gázpedál használata nélküli fenntartását. A rendszer a jármű első hűtőrácsában elhelyezett, milliméteres hullámhosszú radarérzékelőt használ, amellyel figyeli az Ön előtt haladó jármű relatív sebességét és távolságát, és a biztonságos követési távolsághoz igazítja a sebességet. A hosszú utak során az MRCC így leveszi a terhet a járművezetőről, és segít abban, hogy csak az élményre figyelhessen.

DRIVE TOGETHER

Tapasztalja meg a „Jinba Ittai” erejét. Fedezze fel a választékot, keresse meg helyi márkakereskedőjét, vagy jelentkezzen tesztvezetésre még ma.

Az autó és a vezető egysége

Drive Together

Az autó és a vezető egysége

Tudjon meg többet

Dizájn

A vezetés vegytiszta élvezete

Tudjon meg többet
Konfigurálja Mazda autóját!

Konfigurátor

Konfigurálja Mazda autóját!

Tudjon meg többet
Ébressze fel magában a vezetőt

Mazda MX-5 RF

Ébressze fel magában a vezetőt

Tudjon meg többet

Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem felel meg az NSC specifikációnak. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.