Technológia

 

Maximális hatékonyság és teljesítmény, kompromisszumok nélkül

 

Mérnökeink tudják, hogy az üzemanyag-hatékonyság pontosan olyan fontos, mint a teljesítmény. Egy áttörést jelentő, új módszerrel fejlesztik motorjainkat, így Ön nyugodtan hátradőlhet, és a vezetési élményre koncentrálhat. A hatékonyság növelése és a maximális dinamika érdekében az autó minden elemét újragondoltuk. Az alváztól a karosszérián át a váltóig és a motorokig, amelyek a világ legjobb sűrítési arányával működnek. Ezt SKYACTIV technológiának nevezzük. 

Műszaki részletek A szépség és a technológia egyedülálló ötvözeteSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS TECHNOLÓGIA

A SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technológia áttörést jelent a Mazda fáradhatatlan törekvésében, amely a vezető- és utasközpontú filozófia gyakorlati megvalósítására irányul. Minden szinten kivételes módon növeltük az autó dinamikáját, így még tovább tudtuk növelni a teljesítményt. A kiváló környezetvédelmi és biztonsági teljesítmény mellett a SKYACTIVE dinamikus technológia lehetővé teszi a motor, a váltó, az alváz és a karosszéria integrált vezérlését. Ennek köszönhető, hogy mindig egynek érezheti magát autójával.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV járműdinamika

Tökéletes úttartás: a Jinba Ittai filozófia valódi megnyilvánulása.

placeholder166x82

G-Vectoring vezérlés

Motorvezérlési technológia az egységes, dinamikus teljesítményért.

placeholder166x82

Összkerékmeghajtás

Magabiztos irányíthatóság bármilyen időjárás mellett.

placeholder166x82

Karosszéria és alváz

Az erősebb, könnyebb karosszéria és alváz kivételes mozgékonyságot nyújt.

  • SKYACTIV motor

   Motorok

   Kiváló hatékonyságú SKYACTIV dízel és benzinmotorjaink izgalmas, új teljesítményszintet nyújtanak. A határok kitolásával mérnökeink olyan motorokat terveztek, amelyek minden csepp üzemanyagból sokkal több energiát képesek kisajtolni, és így a vegytiszta vezetési élményt kiváló üzemanyag-takarékossággal egészítik ki. A Mazda SKYACTIV-G 2,0 literes motorja egy kifinomult közvetlen befecskendezésű benzinmotor, amely kiváló üzemanyag-takarékosság paraméterekkel rendelkezik. 14,0:1 sűrítési aránya egyedülálló a benzinmotorok között.

   Motorok

  • Váltó

   Váltó

   A fejlett váltóink még több erőt juttatnak el a kerekekre, miközben a villámgyors és sima váltással a vezető kezében van az irányítás. A több mint 80%-os, megnövelt zárási tartománynak köszönhetően a SKYACTIV-DRIVE automata váltó a kézi váltók közvetlen érzetét biztosítja. A SKYACTIV-MT kézi váltó a kategóriájában egyedülállóan kis súlyával eleven váltási érzetet nyújt.

   Váltó

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   A Mazda i-ELOOP (fékenergia-visszanyerő) rendszere kondenzátorban tárolja a fékezés során visszanyert elektromos energiát. Ezt az energiát később felhasználja a fényszórók, a klímaberendezés, az audiorendszer, vagy bármely más elektromos berendezés üzemeltetésére. Az i-ELOOP a különben kárba vesző energia tárolásának egyedülálló módja, amely a teljesítmény növelése mellett üzemanyagot is megtakarít.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

   Az i-ELOOP funkcióval tökéletes harmóniában működő iSTOP (üresjárati leállítási technológia) egy olyan intelligens technológia, amely a motor leállításával üzemanyagot takarít meg, amikor az autó például forgalmi okok miatt megáll. Közvetlen üzemanyag-befecskendezési technológia használatával és az optimális dugattyúhelyzettel a motor szinte azonnal újra beindulhat. Ennek köszönhetően jelentősen javul az üzemanyag-takarékosság.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Tapasztalja meg a „Jinba Ittai” erejét. Fedezze fel a választékot, keresse meg helyi márkakereskedőjét, vagy jelentkezzen tesztvezetésre még ma.

  A motorok jövője: jobb teljesítmény, hatékonyság és vezérlés

  SKYACTIV-X

  A motorok jövője: jobb teljesítmény, hatékonyság és vezérlés

  Tudjon meg többet

  Dizájn

  A vezetés vegytiszta élvezete

  Tudjon meg többet
  Konfigurálja Mazda autóját!

  Konfigurátor

  Konfigurálja Mazda autóját!

  Tudjon meg többet
  Ébressze fel magában a vezetőt

  Mazda MX-5 RF

  Ébressze fel magában a vezetőt

  Tudjon meg többet

  Előfordulhat, hogy a bemutatott modell nem felel meg az NSC specifikációnak. A képernyőn látható színek, valamint egyes külső és belső elemek eltérhetnek a tényleges modelltől.