Mazda parts

Ablaktörlő lapátok

Mazda ablaktörlő lapátok

Majdnem minden, vezetés közben hozott döntés az út tiszta, akadálymentes belátását feltételezi, ezért nagyon fontos, hogy autója szélvédője a lehető legtisztább legyen.

Az eredeti Mazda ablaktörlő lapátok optimális kilátást biztosítanak. Úgy készítették őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a mai ívelt, aerodinamikus kialakítású szélvédőkhöz, és így sokkal jobb törlési hatásfokot tudjanak biztosítani.

 

rear wiper blade


A Mazda ablaktörlők karbantartása

Az ablaktörlő lapátok jó működését a következő tényezők veszélyeztetik:

  • az ózon, a légszennyezettség, a napfény és a piszok az ablaktörlő lapátok elöregedéséhez vezetnek, még akkor is, ha kevés használatnak vannak kitéve.
  • A fagypont alatti hőmérséklet a gumit hajlamosabbá teszi a repedésre vagy szakadásra
  • A forró hőmérséklet deformálja a gumit


Mivel az elhasználódott ablaktörlő lapátok használata veszélyes, ezért 6 vagy 12 havonta ajánlatos kicserélni őket, még akkor is, ha nem csapadékos környéken használja az autót. Az ablakmosó rendszer működésének ellenőrzése a rendszeres téli és nyári szezonális ellenőrzések részét képezheti.

Hogy autója ablaktörlő lapátjai tovább tartsanak:

  • Ne próbálja meg az ablaktörlő lapátokkal a jeget lekaparni a szélvédőről. Használjon eredeti Mazda jégoldót a jég eltávolításához és a szélvédő újbóli eljegesedésének megakadályozására.
  • Ne működtesse az ablaktörlő lapátokat száraz szélvédőn. Ha a szélvédőn lévő száraz szennyeződést kell eltávolítania, akkor használjon először eredeti Mazda ablakmosó folyadékot, hogy a lapátok nedves felületen csússzanak.


Keresse fel Mazda márkakereskedőjét az eredeti Mazda ablaktörlő lapátokra vonatkozó további segítségért.