Mazda parts

Utastérlégszűrők

Mazda utastérlégszűrők

A Mazda utastérlégszűrők kiszűrik a szennyező anyagokat a levegőből, még mielőtt az autó belsejébe jutnának, és ezzel óvják az utastér levegőjének minőségét.

A szűrő a műszerfal alatt, a kesztyűtartó mögött, vagy a motortérben található, és nagyon fontos szerepet játszik az Ön Mazdájának szellőzési rendszerében. Megakadályozza a szilárd (pl. por-, pollen- és korom-) szennyeződések utastérben történő keringését, valamint megköti a szagokat és az olyan gázokat is, mint az ózon.

Nyáron az ózon fejfájást okozhat, a pollenszemcsék pedig allergiás reakciókat válthatnak ki. A forgalmas utak is a szennyezőanyagok fő forrásai közé tartoznak, ezért ha Ön sokat autózik városi körülmények között, akkor méginkább rá van utalva autója légszűrőjére.

 

interior dashboard mazda


Az utastérlégszűrő cseréje a Mazdájában

dővel az utastérlégszűrő elveszti hatékonyságát, szennyezetté válik, mivel a szűrőpapírt eltömítik a porrészecskék. A korlátozott légáramlás következtében ez kellemetlen szag kialakulásához, valamint a fűtés és a légkondicionálás teljesítményének csökkenéséhez vezethet.

A szűrőt minden második évben vagy 40 000 km-enként kell kicserélni, de ha Ön gyakran vezet erősen szennyezett vagy poros körülmények között, akkor erre ennél gyakrabban van szükség. Az Ön helyi Mazda márkakereskedője javaslatot tud adni arra vonatkozóan, hogy melyik szűrő a legmegfelelőbb, és ki is cseréli Önnek.